Ελλάδα-Σερβία: επεισόδια-ξύλο, ποιος φταίει [βίντεο]

Δείτε τα απίστευτα επεισόδια μεταξύ παικτών Ελλάδας-Σερβίας στο τουρνουά Ακρόπολις, ενόψει Μουντομπάσκετ. Ξύλο, μπουνιές, καρεκλιές και παίκτες γεμάτοι αίματα συνέθεσαν σκηνικό πυγμαχίας στο ΟΑΚΑ.

Λίγο πριν την λήξη του αγώνα και ενώ η Εθνική Ελλάδας προηγούταν με 74-73, σημειώθηκε διένεξη μεταξύ Τεόντοσιτς και Φώτση, όταν ο πρώτος υπέπεσε σε φάουλ. Ο αρχηγός της γαλανόλευκης προέταξε το δάχτυλο και ο αντίπαλός του «απάντησε» με μπουνιά. Αυτό ήταν μόνο η αρχή για τις σκηνές απείρου κάλους που ακολούθησαν: ο Νέναντ Κρστιτς έριξε καρέκλα στον Μπουρούση και του άνοιξε το κεφάλι, όταν ο Έλληνας παίκτης προσπάθησε να βοηθήσει τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, που δέχοταν ασταμάτητα χτυπήματα από τον Σερβο σέντερ.

Τα επεισόδια Ελλάδας-Σερβίας γενικεύτηκαν και εκτιλύχθηκαν σκηνές απείρου κάλους. Ο Γιάννης Μπουρούσης αποχώρησε αιμόφυρτος από το παρκέ, ενώ στα αποδυτήρια πήγε να παιχτεί το δεύτερο ημίχρονο του πυγμαχικού αγώνα, το οποίο αποτράπηκε χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Για την ιστορία, ο αγώνας διακόπηκε.

Μετά το ξύλο Ελλάδας-Σερβίας, ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου διέταξε τη σύλληψή του Νέναντ Κρίστιτς και αστυνομικοί τον πήραν από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή της Σερβίας. Στην Αθήνα έρχεται εσπευσμένα η Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Σερβίας, Σνεζάνα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς, έχοντας εντολή από τη σερβική κυβέρνηση να διευθετήσει άμεσα το θέμα.

Δείτε βίντεο με τα επεισόδια-ξύλο Ελλάδας-Σερβίας:

Πολλοί θα σπεύσουν να ρίξουν το φταίξιμο στους Σέρβους που «δεν σέβονται το ψωμί που τρώνε στην χώρα μας». Από την άλλη, είδαμε και το εξής τραγελαφικό: οπαδοί του Ολυμπιακού να τα «χώνουν» στον Φώτση επειδή ο Τεόντοσιτς ανήκει στον Ολυμπιακό. Δικαιολογίες και υπεκφυγές. Η βία στα γήπεδα είναι ανεπίτρεπτη, πόσω μάλλον οταν προέρχεται από παίκτες. Αν η FIBA τηρούσε τους κανόνες της, παίκτες και από τις δύο ομάδες θα έπρεπε να αποκλειστούν από το Μουντομπάσκετ. Επειδή όμως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, οι χούλιγκανς-παίχτες και πάλι θα την γλιτώσουν.

Διαβάστε γιατί αυτοκτόνησε ο ποδοσφαιριστής Ρόμπερτ Ένκε και γιατί αποχώρησε ο Ότο Ρεχάγκελ από την Εθνική.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.