Απεργίες ΜΜΜ, Μετρό, ΟΣΕ, Ταξί, ΙΚΑ, Τράπεζες: 14,15,16 Δεκεμβρίου

Ποιοι απεργούν στις 14/12, 15/12, 16/12; Πότε παραλύουν μέσα μαζικής μεταφοράς, μετρό, ΟΣΕ, προαστιακός, ταξί, ΙΚΑ, τράπεζες; Αναλυτικό πρόγραμμα απεργιών-στάσεων εργασίας.

Με απεργίες στις 14, 15, 16 Δεκεμβρίου απαντούν οι εργαζόμενοι στις αλλαγές της κυβέρνησης στα εργασιακά, οι οποίες κατατίθενται στη Βουλή και, με διαδικασίες εξπρές, ψηφίζονται. Τι απεργίες-στάσεις εργασίας έχουμε;

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) το μενού για την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου έχει 24ωρη απεργία με εξαίρεση ελάχιστα δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού. Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας. Την ίδια μέρα αλλά και την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν τα τρένα, ο προαστιακός και το τμήμα του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία. Με λίγα λόγια ξεχάστε τα ΜΜΜ αυτες τις μέρες.

ΟΣΕ-Προαστιακός. Με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τρένα και Προαστιακό λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού. Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν εξαιτίας των στάσεων εργασίας, σε διαφορετικές ώρες, που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία στον ΟΣΕ. Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός στη γενική απεργία της Τετάρτης, αλλά και την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Τέλος τα ταξί θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου απο τις 10 μέχρι τις 14:00.

Στις τράπεζες έχουμε κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 14-15 Δεκεμβρίου από την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για την κατ’ επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση:
Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στη 13:00 στο Σύνταγμα και
Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.
Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕbank.

Το απεργιακό «κύμα» κορυφώνεται με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου: μέσα μεταφοράς, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, τραπεζικοί και άλλοι κλάδοι ετοιμάζουν σφοδρές αντιδράσεις στο νομοσχέδιο.

Χωρίς γιατρούς θα μείνουν τα ιατρεία του ΙΚΑ όλη την ερχόμενη εβδομάδα. Οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 13, 14, 16 και 17 Δεκεμβρίου, ενώ θα συμμετέχουν και στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου. Οι γιατροί ζητούν, μεταξύ άλλων, την ανανέωση των συμβάσεων έργου των συναδέλφων τους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου.

Παννατική στάση εργασίας θα κάνουν την Τρίτη από τις 12:00 έως τις 15:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ συλλαλητήριο θα γίνει το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης απεργούν -εκτός από την Τετάρτη- την Παρασκευή και το Σάββατο. Χαμός.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα με απεργίες-στάσεις εργασίας 14,15,16 Δεκεμβρίου και τη συγκλονιστική ομολογία Τούρκου πιλότου για την κατάρριψη Ηλιάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.