“Δεν πληρώνω” στο Μετρό, πανικός στην κυβέρνηση [video]

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ χτυπά το Μετρό. Βίντεο με διαμαρτυρία του «Δεν πληρώνω» με σακούλες και πλακάτ. Πανικός στην κυβέρνηση από τη δυναμική της διαμαρτυρίας.

Η αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων κατά 40% οδήγησε το κίνημα Δεν πληρώνω στο σταθμό του Μετρό Αγίου Δημητρίου. Από τις 7.00 εως τις 9.00 κάλυψαν με σακκούλες τα ακυρωτικά μηχανήματα και καλούσαν τους επιβάτες να μην πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου τους.

Οι περισσότεροι πολίτες επιβράβευαν την πρωτουβουλία αυτή και δεν ακύρωναν το εισιτήριό τους. Όσοι όμως δεν ήθελαν να περάσουν ελεύθερα μπορούσαν να ακυρώσουν το εισιτήριο σε δύο μηχανήματα που είχαν αφήσει ελεύθερα.

Μέλος τους κινήματος Δεν πληρώνω δήλωσε ότι θα επαναλάβουν την πρωτοβουλία τους σε κάποιον άλλο σταθμό του Μετρό.

Με σύνθημα «Ελεύθερη πρόσβαση για όλους-Δεν πληρώνουμε», ομάδα ανθρώπων από τις γειτονιές του Περιστερίου βρέθηκε επίσης στο Μετρό και κάλυψε με μαύρες σακούλες τα ακυρωτικά μηχανήματα του σταθμού Άγιος Αντώνιος. Το επιβατικό κοινό περνούσε στις αποβάθρες χωρίς να καταβάλει το αυξημένο αντίτιμο του εισιτηρίου.

Επισημαίνοντας ότι τα ΜΜΜ αποτελούν κοινωνικό αγαθό, το κίνημα Δεν πληρώνω τάσσεται υπέρ του κοινού αγώνα εργαζομένων και επιβατών ώστε να σταματήσει η επικείμενη αναδιάρθρωση. Η εξυγίανση, σημειώνει το κίνημα Δεν πληρώνω, συνεπάγεται επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αύξηση των εισιτηρίων, μείωση των δρομολογίων και ιδιωτικοποίηση.

Η μαζικότητα του κινήματος Δεν πληρώνω προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση και ενίοτε πανικό. Έτσι εξηγείται και η ατυχής δήλωση του Δημήτρη Ρέππα οτι πρόκειται για «τζαμπατζήδες». Γιατί όταν αυξάνεις τις τιμές κατά 40% εν καιρώ κρίσης και απολύσεων, τότε μόνο για «τζαμπατζήδες» δεν μπορείς να μιλάς κ. Υπουργέ. Λίγο τσίπα…

Διαβάστε πώς λειτουργεί το κίνημα Δεν πληρώνω στα διόδια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.