Γιάννης Μπέλτσιος: ποιος κολλητός του Άκη πήρε μίζες

Ποιος είναι ο Γιάννης Μπέλτσιος, στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, που φέρεται να εισέπραξε μίζες για τα γερμανικά υποβρύχια; Διαβάστε το βιογραφικό του Γιάννη Μπέλτσιου και τη σχέση του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου εμφανίζεται ως αποδέκτης ενός εκατομυρρίου ευρώ, μέρος της μίζας-μαμούθ για τα γερμανικά υποβρύχια.

Πρόκειται για τον Γιάννη Μπέλτσιο ο οποίος είχε διατελέσει το 1988 γενικός γραμματέας στο Υπ. Εσωτερικών επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου ενώ στην συνέχεια είχε καταλαβει διοικητικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς.

Ο ‘Ελληνας εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός κατονομάζει τον Γιάννη Μπέλτσιο ως τον αποδέκτη προμήθειας ενός εκατομμυρίου ευρώ το 2000.

Ο Γιάννης Μπέλτσιος είναι το πρόσωπο που σκιαγράφησε ανώτατο στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρίας HDW, σύμφωνα με το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ: «Υπήρχε ένας Ελληνας αρχιτέκτονας τον οποίο σύστησε ο Α. Τσοχατζόπουλος για να συμμετέχει στην “Ομάδα Α” καθώς γνωρίζονται απο το ΠΑΣΟΚ». Ο ρόλος της “Ομάδας Α” ήταν να παραλαμβάνει τα χρήματα απο τις εταιρίες και να τα μεταβιβάζει σε έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον δήλωση του Γιάννη Μπέλτσιου στην εφημερίδα «τον κ. Τσοχατζόπουλο τον γνωρίζω αλλά δεν έχω καμμία σχέση με το θέμα. Απο εσάς το ακούω για πρώτη φορά και επειδή είναι πολύ σοβαρό το θέμα σας παρακαλώ να με αφήσετε να δώ πως θα το αντιμετωπίσω. Εννοείται οτι θα κινηθώ νομικά εφόσον προηγουμένως ενημερωθώ για το τι ακριβώς υπάρχει. Οσο για τον Μιχ. Ματαντό, δεν τον ξέρω, μου είναι άγνωστος».

Ο Γιάννης Μπέλτσιος είναι πολιτικός μηχανικός και, σύμφωνα με το βιογραφικό του, η καριέρα του στην πολιτική ξεκίνησε το 1985 όταν τοποθετήθηκε Νομάρχης Καβάλας. Ο Γιάννης Μπέλτσιος ήταν στη θέση του Νομάρχη Καβάλας μέχρι το 1988, οπότε και μπήκε στην κεντρική πολιτική σκηνή ως ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών. Εκεί γνωρίστηκε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και εξελίχθηκε σε «υπασπιστή» του στις μετέπειτα θέσεις του.

Διαβάστε τα ονόματα για το μίζες-σκάνδαλο γισ τα υποβρύχια και τις φερόμενες offshore του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.