“Μόνη λύση πια ο ανασχηματισμός”

Όλα δείχνουν ανασχηματισμό. Αυτό φέρεται να σκέφτεται ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς η κατάσταση με τον αποσυντονισμό της κυβέρνησης δεν πάει άλλο. Τι λένε διαρροές από το Μαξίμου;

Στο χειρότερο δυνατό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις βασικών στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Ακόμη και στελεχών που έως πρόσφατα είχαν μεταξύ τους πολύ καλή συνεργασία.

Το παράδειγμα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Τίνας Μπιρμπίλη είναι ενδεικτικό, αλλά όχι μοναδικό. Η τελευταία, ως γνωστόν, φρόντισε με συνέντευξη της να ξεκαθαρίσει ότι οι ΔΕΚΟ που έχει στην αρμοδιότητα της, δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν ούτε να μετοχοποιηθούν, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια για τη συγκέντρωση των 50 δισ. ευρώ, που είναι ο βασικός κυβερνητικός στόχος για την επόμενη διετία.

Λέγεται μάλιστα ότι η Τίνα Μπιρμπίλη αυτόν τον καιρό βρίσκεται πιο κοντά στην Λούκα Κατσέλη, κάτι το οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό ακουγόταν σχεδόν αδιανόητο.

Οι τράμπες και οι καραμπόλες, όμως, εντός της κυβέρνησης, αποτελούν πλέον ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο το οποίο πολύ δύσκολα πλέον δεν θα καταλήξει σε ανασχηματισμό. Κι αυτό γιατί οι υπουργοί περισσότερο φροντίζουν να συνάψουν ενδοκυβερνητικές συμμαχίες, παρά να παράγουν έργο.

Αποτέλεσμα όλο το project της αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας να πάει πίσω και να τίθεται πλέον ανοικτά εν αμφιβόλω.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν ο ανασχηματισμός θα λύσει τα προβλήματα ή θα δημιουργήσει κι άλλα.

Διαβάστε ποιοι υπουργοί μετακινούνται στον ανασχηματισμό που αναμένεται.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.