Πρόγνωση καιρού 8,9 Μαρτίου: πού θα χιονίσει στην Αττική

Τι λέει το δελτίο πρόγνωσης καιρού για την Αττική στις 8-9 Μαρτίου; Που θα πέσουν χιόνια και που θα κυμανθεί η θερμακρασία;

Νεφώσεις προβλέπονται την Τρίτη 8 Μαρτίου στον νομό Αττικής με χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Κατά τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένιση, αλλά από το απόγευμα και μετα θα έχουμε και νέα έξαρση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Χιονοστρώσεις αναμένουμε τις πρωινές ώρες από το ύψος του Μαρουσίου και βορειότερα αλλά μέσα στην ημέρα θα το στρώσει στις περισσότερες περιοχές του νομού.

Χιονόπτωση αναμένεται στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, Μελίσσια, Κηφισιά, Μαρούσι, Εκάλη, Πεντέλη, Πεύκη, Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Νέα Ερυθραία, Άνοιξη, Δροσιά, Σταμάτα, Άγιο Στέφανο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στα ανατολικά ακόμα και τα 9 Beaufort ενώ περιμένουμε ριπές ακόμα και 10 Beaufort. H θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί από 0-4 βαθμούς αλλά στα Βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη .

Προσοχή στους δρόμους και καλό θα ήταν όλοι οι οδηγοί να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες για κάθε ενδεχόμενο.

Τώρα επηρεαζόμαστε από ένα σύστημα που σαρώνει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αυτό έχει σαν συνέπεια τοπικές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας με έμφαση στα δυτικά κεντρικά και νότια.

Πυκνές χιονοπτώσεις σε όλη σχεδόν την Αττική το απόγευμα της Τρίτης 8 Μαρτίου που θα έχουμε και την σημαντικότερη χιονόστρωση. Π

Μέσα στο πρωί της Τετάρτης 9 Μαρτίου το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί αλλά και πάλι περιμένουμε μια τελευταία έξαρση λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα αρχίσει σιγά σιγά η ουσιαστικότερη βελτίωση του καιρού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.