Στηβ Τζομπς: ραγδαία επιδείνωση, καρκίνος, σοκ Apple

Οι φήμες για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του προέδρου της Apple, Στηβ Τζομπς, οργιάζουν βάζοντας «φωτιά» στα σενάρια διαδοχής. Την περασμένη Τετάρτη μέσα σε κλίμα αρκετά συγκρατημένο, πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια η ετήσια συνάντηση των μετόχων της Apple.

Όσοι εκ των παρευρισκομένων περίμεναν να δουν από κοντά τον Στιβ Τζομπς, ακόμη περιμένουν, καθώς από τις 17 Ιανουαρίου, βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Πότε θα επιστρέψει στη θέση του και εάν θα επιστρέψει, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα.

Χαρακτηριστικά, αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που ο Στιβ Τζομπς χάνει την ετήσια συνάντηση των μετόχων της εταιρείας που ο ίδιος ίδρυσε το 1976. Στη θέση του, φέτος, κάθισε ο εκτελεστικός διευθυντής Τιμ Κουκ.

Σύμφωνα με τους «LΑ Times», «Η δουλειά του Κουκ ήταν τόσο σημαντική για την ανάκαμψη της Apple όσο και αυτή του Στηβ Τζομπς». Τα ερωτήματα πολλά και οι φήμες ακόμη περισσότερες αναφορικά με την απουσία του Τζομπς.

Παραδοσιακά μυστικοπαθής, η Apple αρνείται να σχολιάσει τη φημολογία ενώ επισήμως δεν δίνει στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο σχετικά με την πραγματική κατάσταση της υγείας του ιδρυτή της. Μάλιστα, υπακούοντας στην πάγια τακτική κρυψίνοιας του διοικητικού συμβουλίου, οι μέτοχοι του τεχνολογικού κολοσσού αποφάσισαν να μην αποκαλύψουν το σχέδιο διαδοχής του Τζομπς.

Ωστόσο, η ανησυχία για το μέλλον του εμβληματικού άνδρα, και κατ’ επέκταση για το μέλλον της ίδιας της Apple, είναι δεδομένη.

Μάλιστα, αυτή η ανησυχία έγινε ακόμη εντονότερη μετά την προ ημερών δημοσίευση στο διαδίκτυο ενός βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ο 56χρονος Στηβ Τζομπς, φανερά αδυνατισμένος και αδύναμος, να δυσκολεύεται ακόμη και να περπατήσει έως το αμάξι του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Steve Jobs άνοιξε πάντως τις εργασίες εκδήλωσης της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο για την παρουσίαση του νέου iPad 2, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.