Wikileaks: μυστικές απαγωγές-βόμβα Coca Cola-Καντάφι

Έντονη διαμάχη ανάμεσα στους γιους του Λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, είχε ξεσπάσει το 2005 καθώς διεκδικούσαν τον έλεγχο του εργοστασίου της Coca Cola, όπως αναφέρει μυστικό τηλεγράφημα που δημοσίευσε το Wikileaks.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, το 2005 οι δύο γιοι ήταν στα “μαχαίρια” για τον έλεγχο του εργοστασίου που αποτελούσε μέρος της πολιτικής του Καντάφι στην προσέλκυση ξένων επενδυτών μετά την εγκατάλειψη του πυρηνικού προγράμματος.

Τα δύο αδέρφια προτίμησαν να έρθουν σε αντιπαράθεση για τον έλεγχο του εργοστασίου της Coca Cola παρά να ασχοληθούν με την εγκατάσταση της μονάδας. Μάλιστα, 15 μέρες μετά τα εγκαίνια του εργοστασίου πραγματοποιήθηκε επίθεση υπό τον Μουτασίμ γεγονός που οδήγησε στη διακοπή της λειτουργίας.

Όμως η αντιπαράθεση δε σταμάτησε εκεί. Η απάντησε ήρθε μετά από λίγες μέρες όταν απήχθη ένα από τα ξαδέλφια του Μοχάμεντ τον οποίο και έκλεισαν σε πορτ-μπαγκάζ.

Το θέμα έληξε με την παρέμβαση της κόρης του Καντάφι, Αϊσά.

“Ξέρετε την ταινία Ο Νονός; Κάτι τέτοιο ζούσαμε τους τελευταίους μήνες, είχα ακούσει τις φήμες, αλλά δεν πίστευα ότι φτάνουν σε τέτοια επίπεδα”, είχει δηλώσει Αμερικανός διπλωμάτης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.