Αγανακτισμένοι σε Σύνταγμα-Θεσσαλονίκη Live: Κυριακή 29 Μαΐου

Κοσμοσυρροή 100.000 «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα». Δείτε live κάλυψη των συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι τις πρώτες πρώινες ώρες.

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα συγκεντρώνονται οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, πιστοί στο ραντεβού τους με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που σπεύδουν και εκείνοι να διαμαρτυρηθούν στις κεντρικές πλατείες των πόλεων τους.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι βρίσκονται στο Σύνταγμα, καθώς υπάρχει κόσμος μέσα στην πλατεία, μπροστά στη Βουλή, στη Φιλελλήνων μέχρι και την οδό Βουκουρεστίου. Η συγκέντρωση είναι πολύ πυκνή σε όλα τα σημεία της πλατείας. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που καταφθάνει συνεχώς. Εάν συνεχιστεί η προσέλευση θα μαζευτούν περισσότεροι από 100.000 πολίτες.

Οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα έχουν δημιουργήσει τη δικιά τους ιστοσελίδα στο διαδίκτυο στο www.real-democracy.gr

Εν τω μεταξύ, σαν μανιτάρια «φυτρώνουν» οι σκηνές στην πλατεία Συντάγματος αφού όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν να κοιμηθούν στο δεύτερο σπίτι τους, εκεί που καθημερινά φωνάζουν συνθήματα αντιμνημονιακού χαρακτήρα, υπερασπιζόμενοι τη ζωή τους που έχει γίνει δυσκολότερη.

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής όταν παραγωγοί έσπευσαν στο Σύνταγμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκθεση ελληνικών προϊόντων. Τελικά με παρέμβαση του δημάρχου Αθηνών, αυτή έγινε στην πλ. Κλαυθμώνος.

Την ίδια ώρα, μικροπωλητές έχουν εκμεταλλευτεί την κατάσταση και έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία Συντάγματος. Το «δαιμόνιο» του έμπορα όμως δεν έγινε δεκτό προ ημερών στην Θεσσαλονίκη, όπου οι «Αγανακτισμένοι» τους απομάκρυναν.

«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε προϊόν στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών.» γράφουν μεταξύ άλλων οι ιδρυτές (που είναι Έλληνες και Ισπανοί) της σελίδας «EUROPEAN REVOLUTION– 29TH MAY–ALL CITIES OF EUROPE» προσθέτοντας «Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα».

Δείτε live κάλυψη από τη συγκέντρωση Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα αυτή τη στιγμή:

Δείτε live κάλυψη από τη συγκέντρωση Αγανακτισμένοι στη Θεσσαλονίκη:

Δείτε ζωντανή κάλυψη της συγκέντρωσης και από άλλες κάμερες:
Αγανακτισμένοι στο Σύνταγαμα Live (Zougla TV)
Αγανακτισμένοι στο Σύνταγαμα Live (Star)

Διαβάστε το πρώτο ψήφισμα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, την επίθεση του Πάγκαλου στους «Αγανακτισμένους» και την ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στους «Αγανακτισμένους».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.