Απεργία MMM, Μετρό, Λεωφορεία Πρωτομαγιά 2011

Απεργία σε πολλά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πρωτομαγιά 2011. Πότε απεργούν μετρό, λεωφορεία την 1 Μαΐου και πώς εξελίχθηκαν οι πορείες στην Αθήνα;

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά στην πλατεία Κλαυθμώνος, με τα συνθήματα κατά του μνημονίου, της λιτότητας, των απολύσεων και των δυσμενών αλλαγών στην αγορά εργασίας να κυριαρχούν.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί το δικό του συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, με βασικό αίτημα την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη σταθερή εργασία στην κοινωνική ασφάλιση και στη δωρεάν περίθαλψη.

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Στη διακήρυξή της, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι “η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας σε μια μεγάλη δοκιμασία και με σοβαρά προβλήματα”. “Η 1η Μάη 2011 αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και μιας ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα. Δουλειές, μισθοί, συντάξεις έχουν μπει στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών και των ανατροπών” σημειώνει η ΓΣΕΕ , ζητώντας “να πληρώσουν την κρίση οι έχοντες, οι κατέχοντες και αυτοί που τη δημιούργησαν”.

“Η Πρωτομαγιά του 2011, ένα χρόνο μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ της κυβέρνησης και την εγκατάσταση στη χώρα μας ενός μηχανισμού επιβολής αντιλαϊκών, αντικοινωνικών πολιτικών με την ευθύνη της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Aναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι λόγω της κρίσης περιλαμβάνουν τα μηνύματα του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών για την Εργατική Πρωτομαγιά. Με πυρά κατά της κυβέρνησης οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης.

Απεργίες ΜΜΜ την Πρωτομαγιά 2011. Λόγω των συγκεντρώσεων, στο κέντρο της Αθήνας έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφορίακές ρυθμίσεις, ενώ τροποποιήσεις και κινητοποιήσεις υπάρχουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ, του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου καθώς και οι συρμοί του Τραμ.

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία όλη την ημέρα, ενώ οι συρμοί του Μετρό θα έχουν απεργία από την αρχή της βάρδιας έως τις 06.00 το πρωί και από τις 21.00 μέχρι το τέλος της βάρδιας. Τα Τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 07.00 έως τις 22.00.

Προβλήματα αναμένονται στα λιμάνια από την 24ωρη απεργία των μηχανικών και κατώτερων πληρωμάτων, καθώς και από την 4ωρη στάση εργασίας της ΠΝΟ από τις 12.00 έως τις 16.00.

Κανονικά θα γίνουν όλες οι πτήσεις, στα αεροδρόμια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.