Μείωση ΦΠΑ για ανασχηματισμό συναίνεσης: πότε θα γίνει

Σε μείωση ΦΠΑ προχωρά η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει συναίνεση. Πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός και ποιος ο νέος υπουργός Οικονομικών;

Ένα βήμα πίσω κάνει η κυβέρνηση, που ετοιμάζει μείωση των φορολογικών συντελεστών, προκειμένου να πετύχει συναίνεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανασχηματισμό τεχνοκρατών. Το νέο μέτρο αποτελεί ανάσα για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Σε συνεννόηση με την τρόικα το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζει μείωση ΦΠΑ από το 23% στο 20% και από 13% στο 10% του χαμηλού ΦΠΑ, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα το Έθνος.

Βέβαια, θα υπάρξει και μετάταξη υπηρεσιών από το χαμηλό στο υψηλό ΦΠΑ, καθώς και εξαίρεση μισθωτών και συνταξιούχων από το νέο χαμηλότερο αφορολόγητο.

Μέσα στο επόμενο 24ωρο θα ξέρουμε, αφού οι αλλαγές για το Μεσοπρόθεσμο αναμένεται να «κλειδώσουν» τις επόμενες ώρες. Πάντως, η τρόικα δεν αποχωρήσει πριν από το Σάββατο.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Παπανδρέου θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης αμέσως μετά την ανακοίνωση για την εκταμίευση της 5ης δόσης.

Ο Λουκάς Παπαδήμος στη τελευταία κουβέντα που έκανε με τον πρωθυπουργό του έθεσε όρους για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Ο Παπανδρέου τους έκανε αμέσως δεκτούς, αλλά στη συνέχεια ο Παπαδήμος προέβαλε νέα κωλύματα.

Όπως και να ‘χει, στη νέα κυβέρνηση υπουγός Οικονομικών δεν θα είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Διαβαστε ποιο υπουργείο θα αναλάβει ο Παπακωνσταντίνου στον ανασχηματισμό προσωπικοτήτων που θα ανακοινωθεί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.