Λαοθάλασσα Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα Live 5 Ιουνίου

Δείτε live κάλυψη της μεγαλειώδους συγκέντρωσης Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα για 12η μέρα. Πάνω από 200.000 υπολογίζονται οι συγκεντρωμένοι.

Για δωδέκατη ημέρα, το πλήθος παραμένει συγκεντρωμένο στην πλατεία Συντάγματος, υψώνοντας φωνή οργής και αγανάκτησης κατά των σκληρών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση. Πάνω από 200.000 Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, ενώ συνεχώς μεταβαίνουν και άλλοι, δίνοντας το ηχηρό «παρών» στο ευρωπαϊκό κάλεσμα για «ειρηνική εξέγερση».

Δείτε εικόνα live από τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα:

Δείτε εικόνα live των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα από άλλη κάμερα.

Τα μέτρα της αστυνομίας είναι αυξημένα, ενώ ένα μπλε φορτηγό ξεφόρτωσε πριν από λίγη ώρα προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα οποία παρέταξαν κατά μήκος της Λεωφόρου Αμαλίας, στο πεζοδρόμιο μπροστά στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Λίγα λεπτά μετά τις 17:15, οι πολίτες ανέβηκαν στη Λ. Αμαλίας και πλέον έχει διακοπεί η κυκλοφορία, από το ύψος της Ξενοφώντος. Επιπλέον κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Με πλοία να έχουν φθάσει στην Αθήνα από διάφορες πόλεις της Ελλάδας (είχε γίνει εξάλλου και μία πρόταση στην λαϊκή συνέλευση ώστε τις Κυριακές, στις πανευρωπαϊκές συγκεντρώσεις, να μαζεύονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή), οι εκτιμήσεις φθάνουν ακόμη και τον πρωτοφανή αριθμό του μισού εκατομμύριου (!) διαδηλωτών σε δρόμους της χώρας με αποτέλεσμα να μιλάμε για πραγματικό τσουνάμι «Αγανακτισμένων».

Οργανώνεται η «Ευρωπαϊκή Επανάσταση»

Η συμμετοχή στην «Ευρωπαϊκή Επανάσταση» ήταν μεγάλη και στην πρώτη απόπειρα στις 29 Μαΐου. Σήμερα, στη δεύτερη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση στις πλατείες των πόλεων της Ευρώπης αναμένεται -σύμφωνα και με ξένα ΜΜΕ τα οποία δείχνουν πλέον αυξημένο ενδιαφέρον για τις συγκεντρώνεις αλά… Los Indignados σε όλη την Ευρώπη- τουλάχιστον διπλάσιος κόσμος απ’ ότι την προηγούμενη φορά.

Εκατοντάδες άνθρωποι από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Αγγλία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες ρωτούν, σχολιάζουν, προτείνουν και δίνουν ραντεβού σε πλατείες μέσω του group του facebook για τη σημερινή συγκέντρωση στις πλατείες των πόλεων της Γηραιάς Ηπείρου. Στο πάνω μέρος της σελίδας δεσπόζει το μήνυμα «Ευρωπαίοι ξυπνήστε. Ας περπατήσουμε , ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε. Ας παλέψουμε για τη δημοκρατία, τις οικογένειες μας»…

Χάρτης ενημερώνει για τα μέρη των συγκεντρώσεων!

Οι Έλληνες «Αγανακτισμένοι» διατηρούν ανοικτή γραμμή με τους Ισπανούς Los Indignados και αυτό δεν αποτελεί μυστικό. Εξάλλου αντιπροσωπεία τους ήρθε στη χώρα μας για να ενώσει τη φωνή της με τους «Αγανακτισμένους» του Συντάγματος και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος δράσεως των δύο «κοινοτήτων»-κινημάτων.

Κάποιοι λοιπόν από τους Έλληνες, συνεργάστηκαν με Ισπανούς «Αγανακτισμένους» και με τη βοήθεια και άλλων Ευρωπαίων δημιούργησαν ιστοσελίδα-χάρτη που ενημερώνεται συνέχεια και πληροφορεί για τις πόλεις τις Ευρώπης που ετοιμάζονται να δεχθούν ένα «αγανακτισμένο» κύμα!

Όπως μπορείτε να δείτε είναι κυριολεκτικά δεκάδες, ενώ στην Ισπανία και την Ελλάδα έχει καλυφθεί σχεδόν ο χάρτης! Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η συγκέντρωση της Κυριακής μεταδίδεται απευθείας μέσω γιγαντοοθόνης στους ομοϊδεάτες του κινήματος στην Μαδρίτη!!!

«Δεν οργίζονται όσοι έχουν εξασφαλισμένοι μέλλον. Όλοι οι άλλοι ελάτε μαζί μας»

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα –που για ακόμη μία φορά (όπως συμβαίνει από την πρώτη στιγμή και μέρα διαδήλωσης των «Αγανακτισμένων») μεταδίδει live το star.gr με σχολιασμό δημοσιογράφων του- η σελίδα των Αγανακτισμένων είχε πάρει φωτιά.

Κάθε λεπτό αναρτώνταν και 5-10 σχόλια, ενώ οι χρήστες που είχαν δηλώσει ότι θα δώσουν το παρών έχουν ξεπεράσει τους 60.000… Τα περισσότερα εξ αυτών καλούν τον κόσμο να μην μπει στη σελίδα εκείνες τις ώρες γιατί…. πολύ απλά θα είναι στο Σύνταγμα!

«Η σημερινή συγκέντρωση θα είναι ένα ακόμη βήμα για την αποτίναξη του ζυγού κυβέρνησης-τρόικας-ΔΝΤ. Δεν είναι το τέρμα, είναι ένας ακόμη σταθμός μέχρι το τέρμα. Όλοι στο Σύνταγμα. Θα συνεχίσουμε μέχρι να φύγουν» τονίζει ένας «Αγανακτισμένος».

Τη δική του απάντηση δίνει ένας άλλος «Αγανακτισμένος» στα σχόλια περί απειλών για τη δημοκρατία: «Η δημοκρατία ποτέ δεν απειλήθηκε από διεκδικούντα πλήθη. Διευρύνεται μάλλον… Οσοι έχουν αδύναμη μνήμη και εξασφαλισμένο μέλλον είναι φυσικό να μην οργίζονται, να μη χειρονομούν, να μην ξεσπούν»…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.