Μαξίμου απειλεί: “Εκλογές ίσον Χρεοκοπία”

Φόβους για ανταρσία βουλευτών, άμα η χώρα πάει για εκλογές σημαίνει χρεοκοπία, η απειλή για διαγραφές βουλευτών από Μαξίμου.

Με όλα τα μέσα προσπαθεί το Μαξίμου να πείσει τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που κατατίθεται στη Βουλή, και θα τεθεί προς ψήφιση. Πολύ πριν ακόμα κλειδώσουν τα σκληρά μέτρα, γνωρίζοντας πάντως πως θα περιλαμβάνουν απολύσεις, μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις, επιστρατεύθηκε το απαραίτητο μασάζ των συνεργατών του πρωθυπουργού και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στους βουλευτές που αντιδρούσαν σε όσα μάθαιναν από τον Τύπο.

Λίγο πριν την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου, και με την ενημέρωση για το περιεχόμενό του να αγνοείται, οι υπόγειες απειλές βουλευτών, που φοβούνται την ένταση της κοινωνικής αντίδρασης μετά και από τον εγκλωβισμό τους στη Βουλή από «Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα», ότι δεν θα το υπερψηφίσουν οδήγησαν στα μεγάλα μέσα.

Οι απειλές άρχισαν να διαρρέουν και από το Μαξίμου. Μιλούσαν για άμεση διαγραφή όσων καταψηφίσουν, όπως ακριβώς είχε κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου με το Μνημόνιο ή το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών με τους Γιάννη Δημαρά, Βασίλη Οικονόμου, Σοφία Σακοράφα και Βαγγέλη Παπαχρήστο. Την ίδια ώρα, η εκστρατεία πειθούς συνεχίζεται, καθώς μη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα σήμαινε εκλογές και οι «εκλογές θα ισοδυναμούσαν με «χρεοκοπία», όπως διαμηνύουν στους βουλευτές συνάδελφοί τους κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Τους προτρέπουν μάλιστα ανοιχτά να υπερψηφίσουν και μετά «κάντε ό,τι θέλετε»

Κατά των εκλογών τάχθηκε ανοιχτά χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Υποστήριξε ότι «είναι η χειρότερη εκδοχή για τη χώρα», τασσόμενος όμως εμμέσως υπέρ του ανασχηματισμού. «Η 1η Ιουλίου πρέπει να βρει τη χώρα με μια άλλη κυβέρνηση, με ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου», είπε, αντανακλώντας στα λόγια του το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μεγάλης μερίδας των πράσινων βουλευτών και ζητώντας από τον πρωθυπουργό να διορθώσει λάθη και αδυναμίες που υπάρχουν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.