Κέβιν Σπέισι – Επίδαυρος: τρελές απαιτήσεις, πριβέ πάρτι

“Ντιβιλίκια” έκανε ο Κέβιν Σπέισι κατά την επίσκεψη του στην Επίδαυρο. Ποιες οι τρελές απαιτήσεις του και πώς γιόρτασε τα πριβέ γενέθλια του;

Ο Κέβιν Σπέισι, πρωταγωνιστής της ταινίας των πέντε Όσκαρ «American Beauty», ερμηνεύει το ρόλο του Ριχάρδου Γ’ στην Επίδαυρο. Ο Σαμ Μέντεζ, (επίσης κάτοχος Όσκαρ), επιστρέφει στο θέατρο για να σκηνοθετήσει τον παγκοσμίου φήμης Αμερικανό ηθοποιό Κέβιν Σπέισι, στον ομώνυμο ρόλο.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του φεστιβάλ, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου φιλοξενεί επί τρεις συνεχόμενες βραδιές και όχι δύο όπως συνήθως. Οι ουρές που σχηματίστηκαν για την προπώληση του Ριχάρδου Γ΄ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνες για τη «Νόρμα» και τη «Μήδεια» με την Μαρία Κάλλας τη δεκαετία του ’60. 30.000 θεατές υπολογίζεται ότι θα δουν την τρίωρη αυτή υπερπαραγωγή, η οποία, στη συνέχεια, θα ταξιδέψει από το Σίδνεϊ μέχρι το Χονγκ Κονγκ.

Πάντως το παρασκήνιο της άφιξης και της διαμονής του στην Επίδαυρο έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, σουρούπωνε στην Επίδαυρο την ώρα που τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα έπαιρναν την ανηφόρα για το πάρκινγκ του ξενοδοχείου Αριστοτέλης, στο Γιαλάσι.

Ο Κέβιν Σπέισι φορούσε ακόμη τα γυαλιά ηλίου, σορτσάκι, φανελάκι και καπέλο και τα μούσια του είχαν θεριέψει. Καμία σχέση με το περιποιημένο μουσάκι που θέλησε να χαρίσει στον ραδιούργο βασιλιά Ριχάρδο Γ’, τον οποίο θα ενσαρκώνει από αύριο – για τρεις νύχτες- στο αρχαίο θέατρο της επιδαύριας γης.

Ξεχώριζε ανάμεσα στους άλλους 24 της συνοδείας του – ακόμη και από τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες. Τόσο καλυμμένος, γιατί; Άνθρωποι του περιβάλλοντός του επέμεναν ότι δεν θέλει να υποστεί το βάσανο των παπαράτσι και θέλει να διαφυλάξει όσο μπορεί πιο πολύ τον ιδιωτικό του χώρο.

Εξ ου και απόψε αργά τη νύχτα, σε ώρα που επί τούτου δεν έχει ανακοινωθεί, ο θίασος και ο ίδιος θα κάνουν τη μόνη πρόβα στο αρχαίο θέατρο. Εκεί, δε, έχει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα του όγκου της φωνής, καθώς ναι μεν το θέατρο έχει εξαιρετική ακουστική, δεν «καλύπτει» όμως σε καμιά περίπτωση τις μικρές φωνές. Ίσως και τους μύθους που θέλουν το συγκεκριμένο αρχαίο θέατρο να αποβάλλει ό,τι είναι ξένο προς αυτό.

Πάντως, κατά την άφιξή του στην Επίδαυρο το βράδυ της Τρίτης, παρά την τάση του να απομονωθεί από τα αδιάκριτα βλέμματα – δεν είναι τυχαίο ότι ζήτησε να κλείσει ολόκληρο το ξενοδοχείο Αριστοτέλης και να μην υπάρξει, απαρέγκλιτα, κανένας επισκέπτης – δεν έκρυβε και κάτι σαν χαρά.

Καθώς η Επίδαυρος, όπως έλεγε σε κάποιους από την 29μελή συνοδεία του (πέντε άτομα είχαν εγκατασταθεί στο ξενοδοχείο από την Κυριακή), είναι για εκείνον και κάτι σαν δώρο γενεθλίων. Καθότι την ίδια νύχτα γιόρτασε, «κλασικά», με τούρτα και κεράκια, δίπλα στην πισίνα του Αριστοτέλη με τους ανθρώπους του θιάσου, την 52η επέτειο των γενεθλίων του, προτού αποσυρθεί για ιαματικό μασάζ για το αυχενικό, που τον ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.