Ποια ελληνικά ακτοπλοϊκά είναι τα ακριβότερα της Ευρώπης

Η αισχροκέρδεια στην Ελλάδα δεν έχει όρια. Ποιά διαδρομή έχει τα ακριβότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της Ευρώπης;

Στη γραμμή των Σποράδων με αφετηρία τον Αγ. Κωσταντίνο, δρούν αποκλειστικά δύο ακτοπλοϊκές εταιρίες, η Hellenic Seaways και η NEL Lines και η αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων είναι κατακόρυφη.

Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια Ιουλίου – Αυγούστου, που εκτελούνται με πλοίο της Ηellenic Seaways, από τον Αγ. Κωσταντίνο μέχρι την Σκόπελο, μια απόσταση 63 ναυτικών μιλίων, το εισιτήριο με επιστροφή για 2 άτομα και ένα ΙΧ, στοιχίζει συνολικά 281 ευρώ (δηλ για τον κάθε επιβάτη 33 πήγαινε +33 έλα ήτοι 66 ευρώ Χ 2 επιβάτες = 132 ευρώ και για ΙΧ μήκους έως 5 μέτρα 74,50 πήγαινε και 74.50 έλα = 281 ευρώ συνολικά). Με την εταιρία NEL Lines, για 2 άτομα και ΙΧ, με επιστροφή, το ταξίδι στοιχίζει 5 ευρώ περισσότερο, δηλ. συνολικά 286,00 ευρώ. Το δρομολόγιο για Αγ. Κωσταντίνο – Σκιάθου με την Hellenic Seaways ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 244,00 ενώ με την NEL Lines 248,00.

Από τις προσχηματικές διαφορές που υπάρχουν στις τιμές εισιτηρίων, των δύο αναφερομένων εταιριών, διαπιστώνεται ότι η κοινωνία και ο τοπικός τουρισμός των Σποράδων βρίσκεται μπροστά σε καρτέλ της Ηellenic Seaways και της NEL Lines.

Από έρευνα ανάμεσα στις ακτοπλοϊκές γραμμές κρατών της Ε.Ε, διαπιστώθηκε ότι οι τιμές των Σποράδων είναι πρωτοφανείς και ίσως μεταξύ των πιο ακριβών σε Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Τα στοιχεία αναφέρονται στην περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2011 και ισχύουν κατά κανόνα για κόστος 2 επιβατών + 1 αυτοκίνητο με επιστροφή, σε πλοίο με κάθισμα ή σε οικονομική θέση. Η σύγκριση ισχύει σε σχέση με τις ονομαστικές τιμές, ανεξάρτητα από το ειδικότερο κόστος εκμετάλλευσης των ακτοπλοϊκών γραμμών στα διάφορα κράτη.

Διαβάστε για την αύξηση της τιμής εισιτηρίων στα ΜΜΜ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.