55.000 θέσεις εργασίας ανοίγουν στο δημόσιο

Ανοίγουν 55.000 θέσεις εργασίας για ανέργους στο δημόσιο τομέα. Διαβάστε αναλυτικά με ποια διαδικασία θα επιλεγούν.

Η ανεργία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη και τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη, σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι στην Βουλή.

Το θέμα της ανεργίας, απασχόλησε ιδιαίτερα τη σύσκεψη και σύμφωνα με πληροφορίες, τα κονδύλια για την αντιμετώπισή της, τα οποία εκκινούν από το ύψος των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ ενδέχεται να φθάσουν στο ύψος των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση, θα κινηθεί για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους άξονες της απασχόλησης, της διατήρησης θέσεων εργασίας και της κατάρτισης των ανέργων, επιταχύνοντας τα προγράμματα κατάρτισης και ενισχύοντας την απορροφητικότητα των προγραμμάτων απασχόλησης .

Τη σύσκεψη απασχόλησε και το ζήτημα της ύφεσης στην οικονομία, όπως και η μείωση των αποδοχών, που, πέραν όλων των άλλων, οδηγούν και σε λιγότερες εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αναφορικά με το πρόγραμμα των 55.000 θέσεων εργασίας, που πρόκειται να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο δημόσιο, πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι μετά την συνεργασία του υπουργείου με το ΑΣΕΠ, το δεύτερο ζήτησε προθεσμία 15 ημερών ώστε να εξεταστούν διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην ξεκινήσει κανένα πρόγραμμα αν δεν έχει εξασφαλιστεί η αρτιότητα της διαδικασίας.

Ο έλεγχος των αιτούντων θα γίνει από τον ΟΑΕΔ, το ΚΕΠΥΟ, ενώ για κάθε δικαιούχο θα πραγματοποιηθεί επιτόπιος έλεγχος από την Διαχειριστική Αρχή της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

Το ύψος του προϋπολογισμού για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχεται σε 190 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Διαβάστε τη προκήρυξη ΑΣΕΠ για 29.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.