Σύλληψη Καντάφι: σε κακή κατάσταση αλλά ζωντανός

Πώς πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση ΝΑΤΟ-ανταρτών για σύλληψη Μουαμάρ Καντάφι, πώς είναι η υγεία του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters το Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης βρήκε με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ που κρυβόταν ο Μουαμάρ Καντάφι προχώρησε στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ματζίντ, στέλεχος των ανταρτών, ο Μουαμάρ Καντάφι συνελήφθη κοντά στη γενέτειρά του, Σύρτη όπου κρυβόταν όλο αυτό το διάστημα.

Η επιχείρηση περιελάμβανε ΝΑΤΟϊκή αεροπορική επιδρομή εναντίον αυτοκινητοπομπής στην οποία επέβαινε ο Μουαμάρ Καντάφι, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει και χερσαία επίθεση των δυνάμεων των ανταρτών.

Κατά τις αναφορές o Μουαμάρ Καντάφι είναι τραυματισμένος και στα δύο πόδια, ενώ σκοτώθηκε και ο επικεφαλής των δυνάμεων του Λίβυου πρώην ηγέτη, Αμπού Μπακρ Γιούνους Τζαμπρ.

Διαβάστε για τον κρυφό έρωτα του Καντάφι με τον Κοντολίζα Ράις, τη μυστική εκπαίδευση του Καντάφι από την Ελλάδα και το απελπισμένο μήνυμα Καντάφι σε Παπανδρέου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.