Πρόκληση Μέρκελ: γιατί θέλει την Ελλάδα υπό κατοχή

Γιατί επιτέθηκε η Αγκέλα Μέρκελ, ξανά στην Ελλάδα; Τι ζητάει από τη τρόικα για να ελεγχθεί το χρέος της Ελλάδας;

Η Άγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της σε κυβερνητικά στελέχη διαλύει την ομίχλη γύρω από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής, για την οποία όλοι εως τώρα έλεγαν πως μπορεί να μην πάρει αποφάσεις για την Ελλάδα.

Δήλωσε σαφώς πως στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής πιθανότατα θα αποφασιστεί, ως μέρος του σχεδίου για την Ελλάδα, να μείνει μόνιμα η τρόικα στη χώρα μας για να ελέγχει το χρέος.

Ξεκαθάρισε πως δεν συγχωρούνται άλλες αναβολές στην επίλυση της εκρηκτικής κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

Προανήγγειλε επίσης την παραπομπή στο ευρωδικαστήριο χωρών που δεν συγκρατούν τα ελλείμματα τους.

Τα λόγια της Μέρκελ συνιστούν όμως και πλήρη επιβεβαίωση όσων αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters για άνευ προηγουμένου εποπτεία της Ευρώπης στην Ελλάδα που ουσιαστικά παραχωρώντας κυριαρχικά της δικαιώματα τελεί υπό εποπτεία.

Το πρακτορείο τονίζει πως η ιδέα αυτή, δηλαδή να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία και να υπάρξει περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, έχει όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

Βάσει της πρότασης, η προς το παρόν ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν που βρίσκεται στην Αθήνα υπό τον κ. Horst Reichenbach θα στηριχθεί με περισσότερες τεχνοκράτες που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα αποκτήσει ορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα έχει τον τελικό λόγο σε διάφορους τομείς όπως επί παραδείγματι στις αποκρατικοποιήσεις.

Πηγές του πρακτορείου Reuters αναφέρουν πως αν και ορισμένοι, κυρίως οι Ιρλανδοί, απορρίπτουν την πρόταση ως μία νέα μορφή αποικιοκρατίας η ευρύτερη στήριξη ενισχύεται.

«Ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα» αναφέρει μία πηγή του Reuters προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις και συμπληρώνει πως η ομάδα δράσης πρέπει να αναλάβει την εποπτεία σε ορισμένες από τις λειτουργίες του κράτους.

Διαβάστε για τον Έλληνα που ζητάει να μην δοθεί ούτε ευρώ στην Ελλάδα, από τη Μέρκελ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.