Ε. Βενιζέλος: “Περιορίστηκε η εθνική μας κυριαρχία”

Γιατί ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε στη Βουλή ότι έχει περιοριστεί η δημοσιονομική και εθνική μας κυριαρχία;

Ανοιχτά και χωρίς περιστροφές παραδέχτηκε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι έχει παραδοθεί στους δανειστές μας μέρος έστω της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

“Πρέπει να πούμε αλήθειες, ότι, ναι, έχει περιοριστεί η δημοσιονομική και εθνική μας κυριαρχία. Είναι δύσκολο να στέκεσαι στην ευρωζώνη όταν είσαι ο δανειζόμενος”, είπε ο Ε. Βενιζέλος και συνέχισε με απειλές εναντίον όσων αντιδρούν διατυπώνοντας το παράλογο, πως για να αποτινάξουμε το ζυγό πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις εντολές τους.

“Το θέμα δεν είναι τι λένε διάφοροι Γερμανοί ή Ολλανδοί, το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς εδώ μέσα. Το παιχνίδι του μέλλοντος και της ασφάλειας της χώρας παίζεται εδώ, και εδώ κάποιοι παίζουν με τη φωτιά, νομίζουν ότι είμαστε υπό κανονικές συνθήκες, ενώ τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά”.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής πέρασε στην ευθεία επίθεση και κατά των κοινωνικών αντιδράσεων λέγοντας ότι ουσιαστικά οι κινητοποιήσεις οδηγούν σε ανομία. “Ο τόπος πρέπει να κυβερνιέται και να μην υπάρχει όπως τις τελευταίες εβδομάδες εικόνα ανομίας. Δεν έχουμε την κοινωνική συνοχή ούτε την ενότητα που απαιτείται. Κάποιοι νομίζουν ότι με απεργίες, καταλήψεις και εκβιασμούς μπορούν να οδηγήσουν. Αυτό δεν γίνεται. Άλλο το αγωνίζομαι και άλλο το εκβιάζω, υπάρχουν όρια. Η κρατική μηχανή πρέπει να δουλέψει, δεν μπορεί να καταλαμβάνεται το Γενικό Λογιστήριο, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός…”

Με λίγα λόγια, κατά τον Ε. Βενιζέλο, μάλλον, είναι ανομία η αντίδραση στα δυσβάσταχτα μέτρα και πρέπει όλοι να υπακούσουμε στις εντολές της τρόικας για να ξανακερδίσουμε την εθνική ανεξαρτησία την οποία κάποιοι άλλοι παρέδωσαν.

Διαβάστε για τη στάση πληρωμών που σχεδιάζει το Δημόσιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.