Λουκάς Παπαδήμος: Νέος πρωθυπουργός. Παρασκήνιο

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ποιο το δραματικό παρασκήνιο των τελευταίων ωρών;

Όπως όλα δείχνουν, ο επόμενος πρωθυπουργός είναι ο Λουκάς Παπαδήμος.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών άμεση ήταν η αντίδραση των επενδυτών στο άκουσμα της είδησης για τη συμφωνία στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, με το γενικό δείκτη τιμών να ενισχύεται, κατά 2,39% στις 779,20 μονάδες.

Τέλος έλαβε στις 14:25 η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε την «εξουσιοδότηση» σχετικά με τις παραιτήσεις των υπουργών, προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση στο εξής. «Βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο επαφών και ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις με τη Ν.Δ. για το πρόσωπο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, τόνισε ότι θα υπάρξει πλήρης στήριξη των αποφάσεων της συνόδου 27ης Οκτωβρίου.

Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα γίνει γνωστό το όνομα του νέου πρωθυπουργού και στη συνέχεια θα συγκληθεί συμβούλιο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο οποίο εκ των πραγμάτων θα συμμετέχουν μόνο οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης, δεδομένης της στάσης του Κ.Κ.Ε. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είχε επικοινωνία με τον ακαδημαϊκό και πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ. Παπαδήμο.

Στις 12:00 το μεσημέρι αναμενόταν να ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, μετά τη λήξη της οποίας πρόκειται να ανακοινωθεί και επισήμως το όνομα του νέου πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος θα αναλάβει να διευθετήσει την εκταμίευση της 6ης δόσης του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, μέσω της προώθησης των συμφωνιών της 26ης Οκτωβρίου. Τελικά, στις 13:20, ο Γ. Παπανδρέου εισήλθε στην αίθουσα του υπουργικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς, λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τα γραφεία της Συγγρού. Η αποχώρηση Σαμαρά οφείλεται σε σφοδρότατη σύγκρουση στελεχών του στενού του επιτελείου. Ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος από το κτίριο, προς άγνωστη καρτεύθυνση καθώς δεν κατόρθωσε να τους ηρεμήσει.

Διαβάστε γιατί ο Σαμαράς αποχώρησε έξαλλος από τη ΝΔ, ποιους όρους έθεσε ο Λουκάς Παπαδήμος ως πρωθυπουργός και το βιογραφικό-cv του Λουκά Παπαδήμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.