Παπανδρέου: “το δημοψήφισμα ήταν μπλόφα για Σαμαρά”

Σε εξέλιξη βρίσκεται το υπουργικό συμβούλιο. Τι φέρεται να είπε ο Παπανδρέου για παραίτηση, εκλογές και δημοψήφισμα;

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει κανονικά σήμερα το βράδυ στη Βουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας για την παροχή ψήφους εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο η διευθύντρια του γραφείου του κ. Γιώργου Παπανδρέου Ρεγγίνα Βάρτζελη και επιβεβαίωσαν αμέσως μετά ο υπουργός Επικρατειας Ηλίας Μόσιαλος και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Γιώργος Ελενόπουλος.

Ακόμη, δήλωσαν ότι ο πρωθυπουργός δεν παραιτείται, δεν ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών του και δεν θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπογράμμισαν ότι η συζήτηση στο υπουργικό θα συνεχιστεί επι μακρόν. Σε ότι αφορά στη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ σημείωσαν ότι η συνεδρίαση θα γίνει στις 5 μ.μ.

Πάντως, το κλίμα στο υπουργικό Συμβούλιο είναι εξαιρετικά βαρύ, ενώ υπουργοί που ζητούν την οικειοθελή αποχώρηση του Παπανδρέου επισήμαιναν προσερχόμενοι ότι δεν προτίθενται να του δώσουν το δικαίωμα να τους χαρακτηρίσει αποστάτες.

Σύμφωνα πάντως με μία πληροφορία ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε εισαγωγικά στο υπουργικό συμβούλιο: χρειάστηκε να απειλήσω με δημοψήφισμα για να αναλάβει ο Σαμαράς τις ευθύνες του».

Κοινώς, ο Παπανδρέου χρησιμοποίησε ως μπλόφα το δημοψήφισμα, για να αρπάξει τη συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε γιατί ο Σαμαράς είναι υπέρ της δανειακής σύμβασης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.