Πόσα έχασε το ΙΚΑ από συντάξεις-μαϊμού

Πόσα εκατομμύρια ευρώ έχασε το ΙΚΑ από τις συντάξεις-μαϊμού; Πώς θα διεκδικήσει τα χρήματα από τις παράνομες συντάξεις;

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος δήλωσε σήμερα ότι ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ το ποσό που δόθηκε σε συντάξεις-μαϊμού και από 1η Δεκεμβρίου θα κινηθεί νομικά για την διεκδίκησή τους από αυτούς που παράνομα τα καρπώθηκαν.

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος τόνισε ότι οι συνταξιούχοι «δεν έχουν πλέον περιθώρια για, ούτε ένα ευρώ, μείωση των συντάξεών τους. Αντί γι’ αυτό», όπως είπε, «θα ενταθεί ο αγώνας κατά της εισφοροδιαφυγής και της εξάλειψης των συντάξεων-μαϊμού».

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο διοικητής του ΙΚΑ μόνο σε 100.000, από το σύνολο του ενός εκατομμυρίων συνταξιούχων του ΙΚΑ, υπήρξε μείωση στις συντάξεις τους, με τα μέτρα που ελήφθησαν το τελευταίο δίμηνο.

Όπως υπογράμμισε οι περικοπές που αποφασίστηκαν αφορούσαν συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ το μήνα. Ήδη με την απογραφή εντοπίστηκαν αρχικά 100.000 περιπτώσεις, στις οποίες καταβάλλονταν οι συντάξεις, αλλά οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν. Μέχρι σήμερα 20.000 δικαιούχοι δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί και πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει και άλλοι παράνομα εισέπρατταν τις συντάξεις τους.

Διαβάστε ποιοι βουλευτές έπαιρναν παράνομα συντάξεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.