Μάκης Ψωμιάδης: Χριστούγεννα στη φυλακή. Έξαλλος

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα του Μάκη Ψωμιάδη. Πως περνά τις γιορτές στα μπουντρούμια των Σκοπίων; Γιατί είναι έξαλλος με τις συνθήκες κράτησής του;

Στα υγρά κρατητήρια των Σκοπίων θα κάνει Χριστούγεννα ο «Big Mac», ο οποίος μετρά πλέον αντίστροφα τις μέρες για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Αν και οι διαδικασίες για την έκδοση του πρώην μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ Καβάλα έχουν μπει στην τελική ευθεία, το πιθανότερο είναι ο Μάκης Ψωμιάδης να έρθει στη χώρα μας με την έλευση της νέας χρονιάς.

Αμέσως μετά τη σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη σε καφετέρια της πρωτεύουσας των Σκοπίων, ο ανακριτής του Πρωτοδικείου Σκοπίων αποφάσισε την προφυλάκιση του πρώην μεγαλοπαράγοντα της Καβάλας.

Το διάστημα των σαράντα ημερών που όρισε ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοση του 55χρονου επιχειρηματία στις ελληνικές αρχές συμπληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο ο «Big Mac» παραμένει στο τμήμα Μεταγωγών των Σκοπίων και, όπως όλα δείχνουν, θα κάνει Χριστούγεννα μακριά από την οικογένειά του και χωρίς το πούρο του.

«Τα γραφειοκρατικά θέματα έχουν τακτοποιηθεί και είναι θέμα ημερών να εκδοθεί στη χώρα μας» δήλωσε στην «Espresso της Κυριακής» ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη Χρήστος Στάθης, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Οπως αναφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντος του φυγόδικου επιχειρηματία, το διάστημα που κρατείται στο τμήμα Μεταγωγών των Σκοπίων έχει ως μόνη παρηγοριά το τηλέφωνο, περιμένοντας με αγωνία να μάθει νέα των δικών του αλλά και να συζητήσει μαζί τους για το θέμα της έκδοσής του στην Ελλάδα. Αποφεύγει να συνομιλεί με τους Σκοπιανούς συγκρατούμενούς του και φαίνεται έξαλλος από τις συνθήκες κράτησής του, στα Σκόπια.

Άλλωστε είχε συνηθίσει στην Ελλάδα, να έχει διαφορετική αντιμετώπιση από την Ελληνική πολιτεία και τώρα τα μπουντρούμια των Σκοπίων, του έχουν καταρακώσει την ψυχολογία.

Μάλιστα, η τελευταία τον είχε επισκεφθεί στα Σκόπια όταν είχε συλληφθεί και δεν αποκλείεται να πράξει το ίδιο και τώρα, που η ψυχολογία του άντρα της είναι ιδιαίτερα κλονισμένη.

«Πιστεύω ότι θα πάνε να τον δουν οι δικοί του, όμως δεν μπορώ να πω με σιγουριά, αφού δεν έχω μιλήσει με την οικογένειά του» τόνισε ο κ. Στάθης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για άλλη μία φορά στις σκληρές συνθήκες κράτησης που επικρατούν στο Μεταγωγών στα Σκόπια.

Οπως είχε δηλώσει και στο παρελθόν ο δικηγόρος του επιχειρηματία, ο εντολέας του δεν μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτα μέσα στον χώρο όπου κρατείται, καθώς αναγκάζεται να στοιβάζεται με Σκοπιανούς κακοποιούς και γενικά οι συνθήκες διαβίωσης είναι άσχημες. Τώρα που θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή των Σκοπίων και για την περίοδο των γιορτών τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τον πρώην μεγαλοπράγοντα της ΠΑΕ Καβάλα, ο οποίος δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Από το Ψυχικό και τα πούρα Αβάνας στα μπουντρούμια

Ηταν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου όταν έκπληκτοι οι θαμώνες του κοσμικού εστιατορίου στο Νέο Ψυχικό είδαν τον Μάκη Ψωμιάδη να ανοίγει την πόρτα του μαγαζιού και να μπαίνει μέσα, έχοντας στο πλάι του τον γιο του Σταύρο.

Ο Μάκης Ψωμιάδης φορώντας γυαλιά μυωπίας και καπνίζοντας το χαρακτηριστικό πούρο Αβάνας κοιτούσε κάποια έγγραφα που είχε μπροστά του, ενώ ο γιος του Σταύρος καθόταν δίπλα του και συζητούσαν χαμηλόφωνα. Τα επόμενα λεπτά όλα θα αλλάξουν. Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ο «Big Mac» αρχίζει να δέχεται απανωτές κλήσεις στο κινητό του και λίγη ώρα αργότερα πατέρας και γιος επιβιβάζονται βιαστικά στο αυτοκίνητο και φεύγουν.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου που διέτασσε την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη, ο τελευταίος των καταζητούμενων για το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών θα εξαφανιστεί και θα φτάσει οδικώς με λεωφορείο στα Σκόπια. Για περισσότερες από σαράντα ημέρες ο φυγόδικος επιχειρηματίας θα ξεγλιστρά από τις διωκτικές αρχές, μέχρι το μεσημέρι της 10ης Νοεμβρίου που θα πέσει στα χέρια των διωκτών του, την ώρα που απολάμβανε τον καφέ και το πούρο του σε κεντρική καφετέρια των Σκοπίων.

Διαβάστε ποιοι προτείνουν τον Μάκη Ψωμιάδη για πρωθυπουργό της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.