Ατιμωτικές απολύσεις στο Star: ποιοι απολύθηκαν

Με ατιμωτικό τρόπο απολύθηκαν δημοσιογράφοι στο Star Channel επειδή δεν συμμορφώθηκαν. Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που απολύθηκαν;

Με συνοπτικές διαδικασίες ο πρόεδρος του Star Channel, Πάνος Κυριακόπουλος ξεκίνησε τις εκκαθαρίσεις δημοσιογράφων που δε συμμορφώθηκαν στην γενική εντολή, που δόθηκε προ μηνών, για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Την πόρτα της εξόδου, με εξαιρετικά ατιμωτικό τρόπο έχουν δει μέχρι στιγμής έξι (6) δημοσιογράφοι, όλοι από το δελτίο ειδήσεων. Η πραγματική λίστα των δημοσιογράφων που έχουν απολυθεί περιλαμβάνει, σύμφωνα με το planet-greece:

– Λάμπρο Παναγιώτου, που εργάζεται στο σταθμό από το 1998
– Πέπη Οικονομάκη, που εργάζεται στο σταθμό από το 1994
– Ιορδάνης Παπακυριακού, που εργάζεται στο σταθμό από το 2001 (προσελήφθη το 2003)
– Σοφία Κολοκοτρώνη, που εργάζεται στο σταθμό από το 1995
– Σπύρος Πάνος, που εργάζεται στο σταθμό από το1995
– Γιάννης Γιαγκίνης, που εργάζεται στο σταθμό από το 2003

Μέχρι και σήμερα, η πλειοψηφία των εργαζομένων, στο Star δεν έχει πληρωθεί ακόμη τον μισθό του Δεκεμβρίου. Μόνο οι χαμηλόμισθοι έχουν πάρει χρήματα και οι εκπαιδευόμενοι, ενώ όλοι όσοι παίρνουν χρήματα άνω των 1700 ευρώ, βάσει των ετών εργασίας συν των επιδομάτων γάμου και τέκνων, θεωρούνται υψηλόμισθοι και δεν έχουν πάρει φράγκο!

Ο Π.Κυριακόπουλος έστειλε mail στους εργαζόμενους, λέγοντάς τους πως η διαφημιστική αγορά πάει κατά διαόλου (πιό αισιόδοξα τα έλεγε το επίσημο διαφημιστικό ενημερωτικό δελτίο) οπότε τους προετοίμασε για νέες μειώσεις αλλά και απολύσεις. Κατόπιν, προχώρησε στο δεύτερο βήμα. Έκανε ήδη 2 απολύσεις, ενώ στους διαδρόμους του STAR ακούγεται πως αναμένεται και τρίτη.

Ποιοι απολύθηκαν πρώτοι στο Star; Αυτοί που δεν είχαν υπογράψει τη μείωση μισθού. Και οι δύο δημοσιογράφοι από τους παλιότερους στο σταθμό. Εκδικητικές δηλαδή οι απολύσεις αλλά και εκβιαστικές προς τους υπόλοιπους προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις και να δεχτούν οι υπόλοιποι και δεύτερη μείωση μισθού.

Διαβάστε τι θα γίνει με μισθούς-απολύσεις με τη συγχώνευση Mega-Star.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.