Alpha-Eurobank: ποια η εμπλοκή στη συγχώνευση

Γιατί κόλλησε η συγχώνευση Eurobank-Alpha bank; Ποια τα νέα δεδομένα στη συγχώνευση των δύο τραπεζών, μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς; Τι απαντούν οι δύο τράπεζες;

Την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank και της Eurobank αποφάσισαν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς από το συνδυασμό των σημερινών ανακοινώσεων και των δημοσιευμάτων στον Τύπο, δεν υφίσταται επαρκής πληροφόρηση από την οποία να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία του επενδυτικού κοινού.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Alpha Bank προς το ΧΑ, στην οποία γνωστοποιούσε ότι δεν μπορεί να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη συγχώνευση με τη Eurobank λόγω του PSI και τοποθετούσε τις όποιες εξελίξεις στο θέμα της συγχώνευσης με Eurobank μετά την ολοκλήρωση του PSI.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ήταν η ανακοίνωση της Eurobank και σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι είναι σε διαβούλευση με την Αlpha Bank, για να ολοκληρώσει τη διαδικασία συγχώνευσης το συντομότερο δυνατόν, ενώ εκτιμά ότι δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησής της.

Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των εταιριών ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ και ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS ΑΕ, καθώς και των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.

Διαβάστε ποιες τράπεζες συγχωνεύονται μετά την Alpha και τη Eurobank.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.