Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Σχινάς. Βιογραφικό

Πέθανε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Σχινάς. Ποιο το πλούσιο βιογραφικό και έργο αυτού του σπουδαίου ανθρώπου;

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Σχινάς σε ηλικία 88 ετών. Πρόκειται για την χαρακτηριστική φωνή της Deutsche Welle τον καιρό της δικτατορίας, που κάθε βράδυ στις δέκα παρά είκοσι οι περισσότεροι Έλληνες συντονίζονταν στη μπάντα των βραχέων με τη «φωνή της ελευθερίας» από την Κολωνία.

Βιογραφικό:
Ο Αλέξανδρος Σχινάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924 από εύπορους γονείς, όμως αναγκάστηκε να αφήσει την ανέμελη ζωή του, όταν κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του τον καιρό του εμφυλίου.

Ο Αλέξανδρος Σχινάς εμπνεύστηκε από την καταδυνάστευση της εξουσίας και την απομόνωση του εγώ σε έναν κόσμο εχθρικό και έγραψε μεταξύ άλλων το έργο «Αναφορά περιπτώσεων». Στη δεκαετία του 50 ταξίδεψε στη Δυτική Ευρώπη και εγκαταστάθηκε τελικά στη Γερμανία το 1959, από το 1963 διετέλεσε ανταποκριτής της ΕΙΡ και μετά τη δικτατορία και της ΕΡΤ.

Μετά τη δικτατορία ο Αλέξανδρος Σχινάς επικεντρώθηκε στα προβλήματα της παιδείας πιστεύοντας ότι ο δημοτικισμός από μόνος του δεν αρκούσε για να θεμελιώσει μια σύγχρονη εκπαίδευση. Αυτή η σειρά των εκπομπών δημοσιεύθηκε το 1977 με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Για την υπεράσπιση της ελληνικής εγκεφαλοκρηπίδας».

Διαβάστε από τι πέθανε ο Νίκος Απέργης

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.