“Αστεροειδής θα συγκρουστεί με τη γη”

Πότε θα γίνει η σύγκρουση αστεροειδή με τη γη; Τι είπαν οι επιστήμονες της αμερικανικής Nasa για αυτό το ενδεχόμενο;

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Daily Mail, επιστήμονες της αμερικανικής Nasa αναγνώρισαν ένα νέο αστεροειδή που θα μπορούσε να βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τη γη μέσα στην επόμενη τριακονταετία. Ο αστεροειδής AG5 εντοπίσθηκε από το τηλεσκόπιο WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) και οι πρώτες μετρήσεις έδειξαν πως πρόκειται για ένα σώμα με διάμετρο περίπου 150 μέτρα.

Αμέσως o νέος αυτός αστεροειδής προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ειδικής ομάδας των Ηνωμένων Εθνών (UN Action Team on near-Earth objects) που ήδη παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την πορεία του μιας και σε πρώτη ανάγνωση η τωρινή θέση του και η τροχιά που ακολουθεί ανεβάζει τις πιθανότητες μιας σύγκρουσής του με τον πλανήτη μας στην μία προς 625.

Μπορεί το ότι “αστεροειδής θα χτυπήσει τη γη” να έχει ακουστεί κατά καιρούς πολλές φορές, όμως, ενα σχόλιο στην επίσημη ιστοσελίδα της Nasa επαληθεύει τουλάχιστον την ύπαρξη αυτού του «νεοφερμένου» ουράνιου σώματος. Και το γεγονός πως στο ίδιο σχόλιο οι επιστήμονες της υπηρεσίας τονίζουν πως δεν υπάρχει σχεδόν κανένας λόγος ανησυχίας, προσθέτοντας όμως ότι θα γίνουν νεώτερες μετρήσεις το 2013.

Διαβάστε τι γράφει η επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τους εξωγήινους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.