Πώς εγκρίθηκε τελικά το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Τι ανέφερε στην ομιλία της η Άνγκελα Μέρκελ στην γερμανική βουλή μετά την ψήφιση του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας;

Με ευρεία πλειοψηφία 496 βουλευτών υπερψηφίστηκε από τη γερμανική Bundestag το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Στην ομιλία της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι ακούει τις φωνές όσων προτείνουν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι οι ευκαιρίες του προγράμματος διάσωσης υπερτερούν των κινδύνων.

“Είναι ανεύθυνο να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην τύχη της”, τόνισε η κυρία Μέρκελ προειδοποιώντας ότι μια πιθανή ελληνική κατάρρευση θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ευρωζώνη. “Ο ρόλος μου είναι να αναλαμβάνω ρίσκα, αλλά όχι να λέω ναι σε περιπέτειες”, εξήγησε η κυρία Μέρκελ.

Το γεγονός είναι ότι μετά την ελληνική Βουλή και το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας των 130 δισ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση παλαιότερων ελληνικών δανείων, τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Δείτε ποιος μπουγέλωσε την Άνγκελα Μέρκελ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.