Hurriyet: “Αφήστε τους Έλληνες να πιουν το κώνειο του Σωκράτη”

Και ενώ η Ευρώπη κατακλύζεται από φιλελληνικά συνθήματα και εκδηλώσεις, υπάρχουν ακόμα υβριστικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Τι αναφέρει δημοσίευμα της μεγάλης τουρκικής εφημερίδας Hurriyet και πως συσχετίζει την Ελλάδα με τον Σωκράτη;

Η μεγάλη τουρκική εφημερίδα Hurriyet φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση την άποψη ενός Άγγλου δημοσιογράφου, αρκετά υβριστική για την Ελλάδα. Είναι ένα άρθρο με πραγματικά σκληρή κριτική και ειρωνικό ύφος.

Πρόκειται για τον David Judson, ο οποίος στο άρθρο του που φιλοξενείται στη Hurriyet ασκεί σκληρή κριτική όχι μόνο στους Έλληνες αλλά και στους κυβερνώντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “To σενάριο είναι πλέον γνωστό. Οι έξυπνοι Έλληνες εξαπάτησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκαναν λογαριασμούς που δεν μπορούν τώρα να πληρώσουν και η αναγνώριση αυτών, την τελευταία εβδομάδα, ήταν να πιουν μια γουλιά από το “κώνειο” του Σωκράτη που τους αξίζει. Σίγουρα έχετε δει στην τηλεόραση εικόνες από την Αθήνα να φλέγεται, Έλληνες να επαναστατούν και τα καταφύγια των αστέγων να γεμίζουν” αναφέρει ο δημοσιογράφος αλλά δεν σταματά εδώ.

Στη συνέχεια, παρομοιάζει τους Έλληνες με μικρά παιδιά που έβαλαν το χέρι βαθιά στο βάζο με το “γλυκό” της Ε.Ε. Και τώρα αυτά τα “παιδιά” πρέπει να τρώνε μόνο λαχανικά λέει χαρακτηριστικά. “Είναι όμως τόσο διαλυμένο κράτος όπως το παρουσιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ;” αναρωτιέται.

Η απάντηση είναι όχι. Ήξερε όμως η Ε.Ε. ότι θα γινόταν. Και πρέπει επίσης να ξέρει ότι μαζί με την Ελλάδα το “κώνειο” του Σωκράτη θα πιουν με τη σειρά τους Ιταλοί, Ισπανοί και Πορτογάλοι.

Δείτε την φωτογραφία με το δημοσίευμα της Hurriyet για την Ελλάδα:

Δείτε τι αναφέρει το Reuters για το PSI.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.