Μείωση κατώτατου, 13-14ου μισθού: τι συμφώνησαν οι αρχηγοί

Τι συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί για μείωση κατώτατου μισθού, 13-14ο μισθό και νέα φορολογικά μέτρα. Θρίλερ διαπραγματεύσεων.

Σε συμφωνία επί βασικών θεμάτων που ζητά μετ’ επιτάσεως η τρόικα κατέληξαν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, κατά τη σύσκεψη της Κυριακής, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Τι θα γίνει τελικά με 13ο-14ο μισθό;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατώτερος μισθός στον ιδιωτικό τομέα θα μειωθεί περίπου στα 570 ευρώ από 751 ευρώ που είναι τώρα.

Ακόμη, κατά τις πληροφορίες, διασώζονται 13ος-14ος μισθός, καθώς αναμένεται να υπάρξει ποσοστιαία μείωσή τους, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της μείωσης.

Παράλληλα, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετά ψήφου μετοχές, αλλά με περιορισμούς ως προς την άσκηση του δικαιώματος ψήφου.

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, καθώς η ΝΔ επιμένει στην αντίρρησή της.

Ο κίνδυνος να αδειάσουν οι τράπεζες και να καταρρεύσουν οι αγορές δεν πτόησε τους πολιτικούς αρχηγούς. Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης θέλουν να δείξουν στους πολίτες ότι διαπραγματεύτηκαν και έκαναν το καλύτερο. Για αυτό ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να καλέσει ξανά την Τρόικα στο γραφείο του το βράδυ της Κυριακής.

Την ίδια ώρα στην Ιπποκράτους συνεδρίαζε το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του κόμματος θέλει το πράσινο φως από όλους για να βάλει τη Δευτέρα την υπογραφή ή να πει το όχι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.