We are all Greeks: Χόρεψαν συρτάκι στο Παρίσι [video]

Δείτε βίντεο από το Παρίσι με Γάλλους να χορεύουν συρτάκι για την κινητοποίηση We are all Greeks. Σε ποιο μέρος του Παρισιού συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα χορεύοντας συρτάκι;

Για να διαδοθεί το μήνυμα “We are alla Greeks”, έγινε μεγάλη η κινητοποίηση σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Για παράδειγμα στη πλατεία του Τροκαντερό γέμισε Γάλλους και Έλληνες και μάλιστα χόρεψαν και συρτάκι μπροστά από τον Πύργο του Άϊφελ.

Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, χιλιάδες άνθρωποι φώναζαν με κεντρικο συνθημα « We are all Greeks, για να μην υποστούμε αύριο αυτά που υφίσταται σήμερα o ελληνικός λαός». Η ατμόσφαιρα σε όλα τα μέρη, ήταν μαχητική και ενθουσιώδης χωρίς βιαιότητες. Στο Παρίσι, όταν αντήχησε η ελληνική μουσική, αυθόρμητα το πλήθος πιάστηκε στο χορό, κάτω από το Πύργο του Άιφελ, και χόρεψαν συρτάκι.

Υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 άνθρωποι, Γάλλοι και Έλληνες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Τροκαντερό και κινήθηκαν προς την ελληνική πρεσβεία. Μεταξύ τους ήταν και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Οι διαδηλωτές που χόρεψαν μπροστά στο πύργο του Άιφελ δεν ήταν λίγοι .

Ακούστηκαν και άλλα συνθήματα πέραν του “We are all Greeks” όπως: «προσοχή, αύριο θα γίνει και εδώ Αθήνα», «Σήμερα η Ελλάδα, αύριο εσύ», «Κάτω το ΔΝΤ», «Αλληλεγγύη για την Ελλάδα και ενάντια στις τράπεζες», «Οχι σε Μέρκελ και Σαρκοζί που στραγγαλίζουν τους λαούς».Μετά από περίπου δύο ώρες ξεκίνησε πορεία με προορισμό την ελληνική πρεσβεία, το κτίριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που είναι σε μικρή απόσταση.

Δείτε το βίντεο με το συρτάκι που χορεύουν οι διαδηλωτές στη κινητοποίηση We are all Greeks κάτω από τον Πύργο του Άιφελ :

Δείτε τη παγκόσμια κινητοποίηση υπέρ της Ελλάδας We are all Greeks σε βίντεο και φωτογραφίες .

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.