Σόιμπλε: “Για τους ψηφοφόρους μας ό,τι γίνεται στην Ελλάδα” [vid]

Διάλογο σοκ έπιασαν τα μικρόφωνα για Ελλάδα ανάμεσα στον γερμανό υπ. οικονομικών Σόιμπλε και στον πορτογάλο ομόλογό του Vítor Gaspar. Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο.

Το βίντεο του πορτογαλικού τηλεοπτικού σταθμού Televisão Independente (TVI) με τον αγγλικό διάλογο του γερμανού υπ. οικονομικών Σόιμπλε με τον πορτογάλο υπουργό οικονομικών, αποκαλύπτει πολλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί την Ελλάδα και τη σκληρή θέση που η κυβέρνηση Μέρκελ τηρεί το χρονικό αυτό διάστημα έναντι της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον πορτογαλικό τηλεοπτικό σταθμό κατά την διάρκεια της συνάντησης των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών ο γερμανός υπ. Οικονομικών Σόιμπλε ζήτησε να συνομιλήσει με τον πορτογάλο ομόλογό του Vítor Gaspar για την πορεία του πορτογαλικού προγράμματος βοήθειας.

Αν και οι δύο υπουργοί μιλούσαν χαμηλόφωνα και η ποιότητα του ήχου δεν είναι καλή, ακούγεται ο γερμανός υπ. Σόιμπλε να λέει στον πορτογάλο ομόλογο του ότι «η Γερμανία ήταν διατεθειμένη να χαλαρώσει το πορτογαλικό πρόγραμμα βοήθειας, αφού ληφθούν αποφάσεις για το πρόβλημα της Ελλάδα» με τον πορτογάλο υπ. οικονομικών Vítor Gaspar να ευχαριστεί το γερμανό Σόιμπλε.

Εν συνεχεία όμως ο Σόιμπλε αποκαλύπτει το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της Ελλάδας λέγοντας ότι «…Είναι ότι τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου και η γερμανική κοινή γνώμη που δεν πιστεύουν ότι οι αποφάσεις μας είναι σοβαρές, γιατί δεν πιστεύουν (για την σοβαρότητα) των αποφάσεων μας για την Ελλάδα».

Με απλά λόγια ο γερμανός Σόιμπλε φαίνεται να ομολογεί ότι η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα για την υιοθέτηση αυτών των σκληρών μέτρων είναι αποτέλεσμα της δυσπιστίας του γερμανικού κοινοβουλίου και της γερμανικής κοινής γνώμης για την σοβαρότητα των θέσεων της γερμανικής κυβέρνησης έναντι των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας. Ίσως τελικά έτσι να εξηγείται η επιμονή της Γερμανίας για την εφαρμογή των μέτρων που θα οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε διαρκή ύφεση.

Όπως φαίνεται το ζήτημα για το Σόιμπλε δεν είναι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας αλλά ο παραδειγματισμός της λόγω της δυσπιστίας που υπάρχει από την γερμανική κοινή γνώμη για την αποφασιστικότητα και την σοβαρότητα της γερμανικής κυβέρνησης στο ελληνικό πρόβλημα.

Και όλα αυτά από μια Γερμανία όπου τα έσοδα αυξάνονται, η ανεργία πέφτει, τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις με το επιχείρημα ότι η οικονομία πάει καλά και η πολιτική ηγεσία σκέφτεται να μειώσει τους φόρους των πολιτών της.

Είναι αυτή η προοπτική μίας ενωμένης Ευρώπης; Μία ήπειρος που χωρίζεται βαθύτερα σε έναν βορά που ευημερεί και έναν νότο που υποφέρει;

Η πολιτική της Μέρκελ και του Σόιμπλε, είναι αυτή της αποσύνθεσης της Ευρώπης και προκαλεί ύφεση που θα πλήξει κάποια στιγμή και την ίδια τη Γερμανία και όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που οραματίστηκαν πολιτικοί γίγαντες και όχι πολιτικοί φελλοί σαν τους σημερινούς.

Η Ελλάδα χρειάζεται την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ένα πρόγραμμα στήριξης αντί για νέα προγράμματα λιτότητας – βοήθειας, ώστε να σταθεί στα πόδια της και να γίνει ισότιμος εταίρος. Αυτό θα έδινε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη προοπτική.

Η Ευρώπη χρειάζεται τους Έλληνες ως παράδειγμα ότι μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της στον κόσμο και όχι στης καγκελαρίας το βωμό την Ελλάδα για θυσία…

Δείτε το βίντεο της συνομιλίας του γερμανού υπ. Οικονομικών Σόιμπλε με τον πορτογάλο ομόλογό του:

Διαβάστε πώς πυροβόλησαν τον Σόιμπλε κι έμεινε ανάπηρος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.