Τιμές-φωτιά στα καύσιμα: πόσο αυξάνεται η αμόλυβδη βενζίνη

Στα πόσα αυξάνονται τα καύσιμα και η η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης λόγω κυρίως της ανόδου των διεθνών τιμών πετρελαίου;

Στα επίπεδα των 2 ευρώ το λίτρο περίπου σκαρφαλώνει η μέγιστη πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, λόγω κυρίως της μεγάλης ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων.

Η μέση τιμή διαμορφώνεται σε 1,758 ευρώ/λίτρο, έναντι 1,713 στις αρχές του 2012. Η υψηλότερη τιμή είναι 1,95 ευρώ.

Οι ανατιμήσεις, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις τελευταίες ημέρες, οφείλονται και στο φαινόμενο που παρατηρείται κατά τις μεγάλες εξόδους εκδρομέων από τα αστικά κέντρα, όταν η κατανάλωση καυσίμων είναι αυξημένη.

Καθώς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πέρασε, ενδέχεται αυτή την εβδομάδα να δούμε μία μικρή διόρθρωση των τιμών προς τα κάτω.

Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, η μέση τιμή έχει αυξηθεί πάνω από το 1 ευρώ και συγκεκριμένα στο 1,028, ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας πωλείται ακόμα και προς 1,15 ευρώ/λίτρο. Στις διεθνείς αγορές, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε έως 72 σεντς στα 107,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ αργότερα ανέκαμψε στα 108,46. Την περασμένη εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 6,3% στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Μαΐου 2011, ενώ το τελευταίο έτος κατά 12%. Η τιμή του Μπρεντ σημείωσε πτώση 32 σεντς στα 123,85 δολάρια το βαρέλι.

Δείτε τις νέες τιμές του 2012 στο πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.