“Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μια Παρασκευή”. Οι καταθέσεις;

Ποια εφημερίδα ισχυρίζεται ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα ένα απόγευμα Παρασκευής; Τι αναφέρει επίσης το άρθρο για τις καταθέσεις;

Σε ένα άκρως καυστικό άρθρο η Daily Mail τονίζει πως «όταν οι Έλληνες χρεοκοπήσουν το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε διακοπές». To άρθρο συνεχίζει λέγοντας ότι το πρώτο πράγμα που θα γίνει όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και βγει από το ευρώ θα είναι να έρθει η νέα πιο φτηνή δραχμή, όπου η Ελλάδα θα προσφέρει τις πιο φτηνές διακοπές σε όλη την Ευρώπη.

Το άρθρο επίσης συμβουλεύει πως όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και βγει από το ευρώ, οι τουρίστες να κλείσουν εισιτήριο σε κάποιο ελληνικό νησί. Mεταξύ άλλων προσθέτει πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ένα απόγευμα Παρασκευής ώστε να έχουν παγώσει οι καταθέσεις στις τράπεζες, μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Υπογραμμίζεται στο άρθρο πως ήδη οι πλούσιοι στην Ελλάδα έχουν μεταφέρει τις καταθέσεις τους στην Ελβετία και γενικά σε τράπεζες εκτός συνόρων.

Συνεχίζει λέγοντας πως αυτά είναι καλά νέα γιατί τα περισσότερα χρήματα της Ελλάδας είναι έξω και ασφαλή από τη υποτίμηση και έτοιμα να επιστρέψουν στην χώρα ανά πάσα στιγμή για επενδύσεις, όταν έρθει η «νέα δραχμή».

Σχετικά με τις τραπεζικές καταθέσεις, η αρθρογράφος υποστηρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση θα ψηφίσει νόμο που θα λέει πως όλες οι καταθέσεις των Ελλήνων σε εγχώριες τράπεζες θα υπολογίζονται πλέον με βάση τη νέα δραχμή, ενώ στους ξένους που έχουν καταθέσεις θα τους δοθεί η επιλογή εφόσον θέλουν να τις διατηρήσουν με βάση το ευρώ.

Διαβάστε ποιοι κερδίζουν 70 δισ. δολάρια αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.