Αριθμός-βόμβα: Πόσοι Ελληνες μετανάστες στην Κύπρο

Πόσοι είναι οι Ελληνες οι οποίοι επιλέγουν να πάνε μετανάστες στην Κύπρο; Διαβάστε τον δυστυχώς μεγάλο αριθμό αλλά και τα ποσοστά.

Σε περίπου 10.000 ανέρχονται οι Ελληνες μετανάστες, σύμφωνα με στοιχεία της πρεσβείας της Ελλάδας στη Λευκωσία της Κύπρου, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από αυτούς τους Ελληνες μετανάστες οι 2.000 είναι άνεργοι και λαμβάνουν για περίοδο έξι μήνων επίδομα από την Κυπριακή Δημοκρατία, το οποίο αντιστοιχεί στο 60% του μισθού τους τον τελευταίο χρόνο.

Tα κέρδη όλων των εταιρειών στην Κύπρο φορολογούνται μόλις με 10%, κάτι που οδήγησε τους τελευταίους 20 μήνες 1.500 ελληνικές επιχειρήσεις να δηλώσουν την έδρα τους στη μεγαλόνησο.

Πιο αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία της πρεσβείας, το 20,9% των Ελλήνων μεταναστών ενδιαφέρονται να εργαστούν ως προσοντούχοι ειδικοί, το 17,1% ως τεχνίτες παραγωγής, το 17,1% ως υπάλληλοι υπηρεσιών, το 14,1% ως ανειδίκευτοι εργάτες, το 12,4% ως τεχνικοί βοηθοί, το 10% ως γραφείς- δακτυλογράφοι, το 4,8% ως χειριστές μηχανημάτων και το 2,6% ως διευθυντές- διοικητικοί.

Παράλληλα, στον κυπριακό δημόσιο τομέα όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στις σχετικές εξετάσεις για διάφορες κρατικές θέσεις. Επίσης, μεταξύ των υποψηφίων για διορισμό στην κυπριακή εκπαίδευση, το 20% είναι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το 10% είναι δάσκαλοι.

Η Κύπρος θα γεμίσει Ελληνες μετανάστες!

Εξάλλου, ο τομέας της υγείας, δημόσιος και ιδιωτικός, προσελκύει επίσης τους Ελλαδίτες επιστήμονες, όπως εντατικολόγους, αναισθησιολόγους, ακτινολόγους, ορθοπεδικούς και βοηθητικό ή παραϊατρικό προσωπικό.

Διαβάστε γιατί η κρίση «διώχνει» τους μετανάστες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.