Γιώργος Μπαμπινιώτης: ποιος ο υπουργός Παιδείας. Βιογραφικό

Ποιος είναι ο Γιώργος Μπαμπινιώτης που τοποθετήθηκε νέος υπουργός Παιδείας κάνοντας την έκπληξη; Το πλούσιο βιογραφικό του;

Ίσως να είναι ο πιο δημοφιλής Έλληνας καθηγητής, έχει συνδέσει το όνομά του με την σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας και έχει μια σπουδαία καριέρα εντός και εκτός Πανεπιστημίων. Ο λόγος για τον νέο υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γεώργιο Μπαμπινιώτη.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης το 1962 πήρε το πτυχίο του από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και σίγουρα οι συμφοιτητές του, αλλά ούτε και οι καθηγητές του μπορούσαν να προβλέψουν το μέλλον αυτού του νεαρού. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ενώ σε σχετικά μικρή ηλικία, 35 χρονών, έγινε τακτικός καθηγητής Γλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο βιογραφικό του Γιώργου Μπαμπινιώτη υπάρχει και η εκλογή ως πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και το 2000 Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, θέση που κράτησε μέχρι το 2006. Επίσης είναι πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων, πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού και Πρόεδρος της Γλωσσικής Εταιρείας των Αθηνών.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης υπήρξε τακτικό μέλος τής “European Academy of Sciences and Arts”(Salzburg), τακτικό μέλος τής Μόνιμης Διεθνούς Επιτροπής Γλωσσολόγων (CIPL), Πρόεδρος τής Γλωσσικής Εταιρείας των Αθηνών, τακτικό μέλος τής Societas Linguistica Europaea, τακτικός συνεργάτης τής εφημερίδας «Το Βήμα» (επιστημονικές επιφυλλίδες).

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης διετέλεσε επίσης Πρόεδρος τού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου τής Ελλάδος, μέλος τής Επιτροπής Εκδόσεως τής Εγκυκλοπαίδειας «Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα» και τής θεματικής Εγκυκλοπαίδειας τής Εκδοτικής Αθηνών (Γλωσσολογία).

Αξίζει ν’αναφερθεί πως στο βιογραφικό του Γιώργου Μπαμπινιώτη εντάσσεται και η συγγραφή 23 συνολικών βιβλίων, ανάμεσά τους το «Λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας» και το «Ετυμολογογικό λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας».

Διαβάστε το βιογραφικό του πρωθυπουργού της Ελλάδας,Λουκά Παπαδήμου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.