Mείωση επιδομάτων ανεργίας: από πότε και πόσο

Πόσο μειώνεται το επίδομα ανεργίας; Ποια ήταν η τελική υπουργική απόφαση και από πότε θα ισχύσει;

Κατά 22% μειώνονται, με υπουργική απόφαση, όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και το επίδομα ανεργίας, ακολουθώντας τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά το ίδιο ποσοστό.

Πλέον το επίδομα ανεργίας μειώθηκε στα 359 ευρώ.

Η μείωση των επιδομάτων θα ισχύσει από τις 12 Μαρτίου και παρά τις χθεσινές αναφορές του υπουργού Εργασίας στους δημοσιογράφους πως εξετάζεται η εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών ανέργων από τη μείωση, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στην υπουργική απόφαση που υπεγράφη.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν πως η υπογραφή της απόφασης για τη μείωση των επιδομάτων κρίθηκε επιβεβλημένη εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία συζητείται η, κατ’ αρχήν, επικύρωση του νέου οικονομικού προγράμματος και της δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ.

Οι ίδιες πηγές άφηναν ανοιχτό «παράθυρο» για ειδικές ρυθμίσεις για ορισμενες κατηγορίες επιδομάτων, μετά από νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα.

Την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε τροπολογία η οποία προέβλεπε την αποσύνδεση σειράς παροχών, προσαυξήσεων σύνταξης, αλλά και εισοδηματικών κριτηρίων, που συνδέονται με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, το οποίο μειώθηκε κατά 22% [Βλέπε άρθρο] .

Διαβάστε πόσο και πότε θα γίνει μέιωση του κατώτατου μισθού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.