Η διφορούμενη ευχή του Πάγκαλου στον Βενιζέλο

Ποια ευχή έδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον Υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, Ευάγγελο Βενιζέλο;

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να φαντάζει ως ο σίγουρος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος επιχείρησε πρόσφατα να κινητοποιήσει άλλες δυνάμεις, φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Ραγκούση ως το πολιτικό στέλεχος που θα μπορούσε να σηκώσει στους ώμους του το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος.

Τα σχέδια εκείνα δεν προχώρησαν, και έτσι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος βρέθηκε διαχρονικά απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, έσπευσε κατά τα διάρκεια της δεύτερης μέρας των εργασιών της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ να δώσει μισή ευχή στον αντιπρόεδρο της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργού Οικονομικών.

Αφού του έδωσε συγχαρητήρια για την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI, έσπευσε να του ευχηθεί καλή επιτυχία για το δύσκολο έργο το οποίο δήλωσε ότι θέλει να αναλάβει, δηλαδή την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ίσως στην πιο δύσκολη εποχή για το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Φυσικά, δεν έλειψαν και αυτοί που διέκριναν την ειρωνία πίσω από το στραβό χαμόγελο του Πάγκαλου την ώρα που “ευχόταν” στον σύντροφο Βαγγέλη.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε πάντοτε ξεχωριστός παράγοντας πολιτικής και ιδεολογικής αναφοράς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Έχοντας διαχρονικά ρόλο και λόγο στις εξελίξεις σε επίπεδο ηγεσίας, είτε με την ενεργό συμμετοχή του, όπως συνέβη με τον Κώστα Σημίτη το 1996 και τον Γιώργο Παπανδρέου το 2007, είτε με την αφωνία του, όπως έγινε στην εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου του 2004.

Διαβάστε γιατί τον διέγραψε τον Θεόδωρο Πάγκαλο ο Δικηγορικός Σύλλογος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.