Εκλογές 2012 Δημοσκόπηση: πόσοι θεωρούν την κυβέρνηση ανίκανη

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης στις εκλογές 2012 για τα κόμματα; Τι ποσοστό των Ελλήνων αποδοκιμάζει την κυβέρνηση;

Η τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε σε 1.679 άτομα το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις εκλογές 2012, περιγράφει την έντονη απαισιοδοξία των Ελλήνων για το μέλλον τους αλλά και την αμφισβήτηση των πολιτικών κομμάτων τα οποία θεωρούνται ανίκανα να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Σχεδόν 8 στους 10 πολίτες στη δημοσκόπηση για τις εκλογές 2012 δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση με τους κεντρώους να δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και τους αριστερούς μικρότερη. Περισσότεροι από 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν εργάζεται για το καλό του συνόλου. Μάλιστα, περισσότεροι από τους μισούς (57,4%) πιστεύουν ότι υπονομεύονται τα εθνικά συμφέροντα αφού εκτελούνται εντολές των δανειστών.

Εντονη η αποδοκιμασία και για την αξιωματική αντιπολίτευση. Παρότι η Ν.Δ. θέλει να εμφανίζεται ως εναλλακτική λύση, σχεδόν 8 στους 10 δεν την εμπιστεύονται. «Καμπανάκι» και για τον Αντώνη Σαμαρά που δεν τον εμπιστεύονται καθόλου ή λίγο, περισσότεροι από 7 στους 10 (76,3%).

Ο δείκτης πολιτικής εμπιστοσύνης στη δημοσκόπηση για τις εκλογές 2012 βρίσκεται μόλις στο 18 με άριστα το 100 και βάση το 50. Ιδιος ο δείκτης (18) και για την κυβέρνηση με μείωση 3,5 μονάδες από πέρυσι. Μόλις στο 19 ο δείκτης εμπιστοσύνης στην αντιπολίτευση με υποχώρηση 5 μονάδων.

Το άλλοτε «αποκούμπι» των εργαζόμενων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, αποδοκιμάζονται από περισσότερους από 7 στους 10 πολίτες (61,3% δεν εμπιστεύονται καθόλου και 22,6% λίγο).

Σοκ και για το χρηματοοικονομικό σύστημα που σαρώνεται κι αυτό από την οικονομική κρίση. Το 84% των πολιτών δεν εμπιστεύεται το Χρηματιστήριο, 6 στους 10 δεν εμπιστεύεται τις τράπεζες και 7 στους 10 τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.