Δώρο Πάσχα 2012: πόση μείωση προβλέπεται

Πόσο κούρεμα θα έχει το δώρο του Πάσχα 2012; Tι προβλέπει η εγκύκλιος του ΣΕΠΕ για τη μείωση του δώρου;

«Κούρεμα» και στα δώρα του Πάσχα 2012 -που καταβάλλονται έως τη Μ. Τετάρτη στον ιδιωτικό τομέα- φέρνουν οι μειώσεις των μισθών.

Εγκύκλιος του ΣΕΠΕ τονίζει ότι «το δώρο του Πάσχα 2012 υπολογίζεται με βάση τους καταβαλλόμενους μισθούς ή τα ημερομίσθια που ίσχυαν την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα ή την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης».

Με αυτό το δεδομένο, μια μείωση μισθού της τάξης του 22% (όπως μπορεί να έχει γίνει με απόφαση του εργοδότη στην αμοιβή της ΕΓΣΣΕ) έχει ως συνέπεια την αντίστοιχη μείωση και του δώρου Πάσχα 2012 κατά 22%.

Το δώρο Πάσχα 2012 είναι μισός μηνιαίος μισθός για τους αμειβόμενους με μισθό και 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Το δώρο Πάσχα 2012 καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον η σχέση εργασίας διήρκεσε από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.Aν η σχέση εργασίας δεν διήρκεσε ολόκληρο το παραπάνω διάστημα, καταβάλλεται αναλογία δώρου που είναι το 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής για κάθε 8 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Για χρονικό διάστημα μικρότερο του οκταημέρου, οι εργαζόμενοι δικαιούνται ανάλογο κλάσμα.

Διαβάστε πόσο και πότε θα δοθεί το δώρο του Πάσχα 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.