Απίστευτο: γιατί έφηβος πούλησε το νεφρό του

Γιατί ο νεαρός έφηβος δέχτηκε να πουλήσει το νεφρό του; Τι ήθελε να αγοράσει ο νεαρός πουλώντας το νεφρό του;

Θλίψη και προβληματισμό για την κατάντια της ανθρωπότητας είχε προκαλέσει τον Απρίλιο του 2011 η είδηση ότι ένας έφηβος από την Κίνα δέχτηκε να πουλήσει το νεφρό του για να αγοράσει ένα iPhone και ένα iPad.

Σύμφωνα λοιπόν με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα» οι αρχές έχουν ήδη ασκήσει διώξεις σε βάρος πέντε ατόμων με την κατηγορία της σκόπιμης πρόκλησης σωματικών βλαβών στον ανήλικο.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες οι πέντε κατηγορούμενοι, στους οποίους περιλαμβάνεται κι ένας χειρουργός, αφαίρεσαν ένα νεφρό από το σώμα του έφηβου, τέσσερα χρόνια μετά την απαγόρευση εμπορίου οργάνων στην Κίνα.

Ο ένας από τους κατηγορουμένους εισέπραξε περίπου $35,000 για την οργάνωση της μεταμόσχευσης ενώ ο 17χρονος έλαβε περίπου $3,500 (2.500 ευρώ) από την πώληση του νεφρού του. Το αγόρι χρησιμοποίησε τα λεφτά αυτά για να αγοράσει ένα iPhone και ένα iPad!

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της πόλης Τσενζού, στην επαρχία Χουνάν, ο ανήλικος σήμερα πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

Τα προϊόντα της εταιρείας Apple είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Κίνα αλλά οι τιμές τους είναι απαγορευτικά υψηλές για τους περισσότερους Κινέζους.

Δείτε παράξενα και περίεργα πράγματα στον κόσμο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.