Εκλογές 2012: για ποιους λόγους αναβάλλονται

Γιατί είναι πολύ πιθανό να αναβληθούν οι εκλογές του 2012 της 6ης Μαίου; Ποιοι είναι οι λόγοι;

Πολύ πιθανόν είναι να μην γίνουν οι εκλογές 2012, στις 6 Μαίου. Ποιες είναι όμως οι αιτίες, δικαιολογίες για κάποιους, για να αναβληθούν οι εκλογές.

Αρχικά δεν θα έχει τελειώσει η υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, συνεπώς δεν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο που ανέλαβε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. Η κυβέρνηση αυτή ανέλαβε με εντολή απο τα κόμματα να ολοκληρώσει το PSI και τη νεά δανειακή σύμβαση και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Μέσα σε αυτή την εντολή περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των τραπεζών με κεφάλαια που όμως δεν προβλέπεται να ολοκληρώνεται πρίν το φθινόπωρο.

Αυτή είναι σίγουρα μία πολύ σοβαρή αιτία για να αναβληθούν οι εκλογές 2012, διότι αν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν δίνει εγγυήσεις στους δανειστές οτι θα εφαρμοσθεί το μνημόνιο 2, δεν θα δώσουν τα λεφτά για την ενίσχυση των τραπεζών και το τραπεζικό σύστημα θα πτωχεύσει και φυσικά η χώρα θα οδηγηθεί σε άμεση χρεοκοπία.

Η δεύτερη αιτία είναι οτι αν δεν γίνουν οι εκλογές 2012 μέχρι τις 6 Μαίου, θα πρέπει να ενσωματωθούν στον εκλογικό χάρτη τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής του πληθυσμού, πράγμα που σημαίνει οτι θα αλλάξουν οι εκλογικές περιφέρειες. Και αυτή η ενσωμάτωση δεν μπορεί να γίνει σε λίγες εβδομάδες, αλλά απαιτεί σίγουρα τρείς με τέσσερις μήνες. Πράγμα που σημαίνει οτι πάλι οι εκλογές 2012 θα πάρουν αναβολή και θα μεταφερθούν για τον Σεπτέμβριο.

Αυτά βεβαίως είναι εκτιμήσεις και όχι πληροφόρηση. Συζητιούνται στο καφενείο της Βουλής και στα επιτελεία των κομμάτων. Δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει αναβολή των εκλογών 2012, ούτε είναι σίγουρο οτι θα γίνουν στις 6 Μαίου.

Διαβάστε ποιοι και γιατί επιδιώκουν αναβολή των εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.