CNN-Reuters: «Κατάρρευση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις εκλογές 2012»

Τι γράφουν το CNN και το Reuters για τις εκλογές 2012; Tι προβλέπουν για τα αποτελέσματα;

Ο πρωτοφανής αριθμός των αναποφάσιστων καθιστά αδύνατη κάθε πρόβλεψη αποτελέσματος στις σημερινές εκλογές 2012, γράφει μεταξύ άλλων το Reuters, ενώ το CNN αναφέρεται στα μέτρα λιτότητας.

Πιο συγκεκριμένα το γαλλικό πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει την κατάρρευση του δικομματισμού στις εκλογές 2012 μετά από 30 χρόνια διακυβέρνησης, υπεύθυνου για την οικονομική κρίση της χώρας.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ακόμη ότι ευνοημένο κόμμα στις σημερινές εκλογές είναι η ΝΔ, παρότι ακόμη και αυτή δεν θα φτάσει ποσοστό μεγαλύτερο του 25%, παρά την απειλή του Αντώνη Σαμαρά ότι θα ζητήσει εκ νέου εκλογές στην περίπτωση που δεν κατακτήσει κυβερνητική αυτοδυναμία.

Για το ΠΑΣΟΚ, το γαλλικό πρακτορείο γράφει πως λόγω της πολιτικής που υπαγορεύτηκε από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ κινδυνεύει να χάσει περισσότερο από το μισό του 44% των ψηφοφόρων του 2009.

Tέλος όπως επισημαίνει το γαλλικό πρακτορείο, πεποίθηση που επικρατεί στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα , ο θυμός των ψηφοφόρων έναντι των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, θα φέρει στη Βουλή οκτώ ακόμη μικρότερα κόμματα.

Το CNN αναφέρει ότι τα μέτρα λιτότητας θα είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην ψήφο των πολιτών στις εκλογές 2012, ενω αναφέρει ότι η σκληρότητα τους θα οδηγήσουν τα δυο πρωην μεγάλα κόμματα στο να λάβουν τελικά χαμηλά ποσοστά.

Διαβάστε ποιες είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις για 9κομματική βουλή στις εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.