Τι δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις για το πρώτο κόμμα

Τι δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις για τα ποσοστά του πρώτου κόμματος; Ποια κόμματα σημειώνουν αύξηση των ποσοστών τους;

Μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ενισχυμένος σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας ενώ σε περίπτωση νέας εκλογικής αναμέτρησης ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τα ποσοστά του εκτιμά η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησεις, που διενήργησε η Public Issue για την Καθημερινή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση δημοσιεύεται στο Βήμα στο ερώτημα αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές:

ποιό κόμμα θα ψηφίσετε:

ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
ΝΔ με 18,1%,
ΠΑΣΟΚ 12,2%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,4%,
ΚΚΕ 6,5%,
Χρυσή Αυγή 5,8% ,
ΔΗΜΑΡ 5%,
Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%,
ΔΗΜΣΥΜ 2,5%,
ΛΑΟΣ 2,4%,
Δημιουργία Ξανά 2,2% ,
Δράση 1,3%

ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 10,9%.

Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το γεγονός ότι το 72% θεωρεί πως τα κόμματα πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συνεργαστούν, το 22,9% ζητά εκλογές για να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 78,1% ζητά από τη νέα κυβέρνηση να κάνει ότι είναι απαραίτητο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Στο ερώτημα ποιό από τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή θα θέλατε να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 72,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 68% , η ΝΔ το 54,3% το ΠΑΣΟΚ το 52,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 47,7% το ΚΚΕ το 22,5% και η ΧΑ το 8%.

Το 61% των πολιτών θεωρεί λίγο ή καθόλου ρεαλιστική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 55,3 % θεωρεί απαραίτητη την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Την ίδια ώρα το 53,4% ζητά την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς.

Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει το πιο δημοφιλές πολιτικό πρόσωπο και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παπαδήμος , ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Καμμένος, ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Δήμας, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Χατζηδάκης ενώ το 65,1% θεωρεί πως στις εκλογές επικράτησε η λογική της τιμωρίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσίευσε ο «Επενδυτής τα ποσοστά των κομμάτων με την αναγωγή είναι τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 25,5%,
ΝΔ 21,7%,
ΠΑΣΟΚ 14,6% ,
ΚΚΕ 5,3%.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 20,2% και είναι το πρώτο κόμμα με καθαρή αύξηση, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα που σημειώνουν κάμψη: Η Ν.Δ. υποχωρεί στο 17,3%, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα χαμηλότερα, στο 11,6%, το ΚΚΕ στο ιστορικό χαμηλό 4,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. στο 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4% και η Χρυσή Αυγή στο οριακό 3,7%.

Διαβάστε ποιο το ποσοστό-έκπληξη της Δημιουργίας Ξανά, στις δημοσκοπήσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.

13 Σχόλια

  1. ΗΜΟΥΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜ. ΑΡ. ΤΟΥΣ ΣΥΧΑΘΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ.

  2. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ? Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ως νέες Ιφιγένειες θυσιάστηκαν για να σώσουν τους Έλληνες απο τον εχθρό. Ξέρουμε ότι τον εχθρό σου τον τελειώνεις. Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ & Ο ΒΑΓΓΕΛΑΚΗΣ εκτέλεσαν τον Ελληνικό Λαό εν ψυχρώ, τελικά ο Ελληνικός Λαός είναι για το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. ο εχθρός. Γι’ αυτό στο καλό και η Μέρκελ μαζί σας.

  3. MHN MASATE ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ!!!!!!

  4. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

  5. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ.

  6. Μα να είμαστε λίγο σοβαροί. Γιατι βλέπετε παντού συνομωτες; Αποκλείεται να κινδυνεύουμε πραγματικά; Προέρχομαι απο οικογένεια αριστερών με αγώνες και δράση όμως μου είναι αδύνατο να παρασύρθηκε απο το μόνος του Τσίπρα και την αλαζονεία της παράταξης. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αυτή τη φορά. Ο θυμός μας ξεσπασε στην πρώτη εκλογική διαμάχη τώρα να ψηφίσουμε για την Ελλάδα που μας έκανε κάποτε περήφανους. Ευχαριστώ!

  7. H αδυσώπητη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πόσο τον φοβάται το κατεστημένο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Έχουν επιστρατέψει όλα τα στρατευμένα ΜΜΕ τους (κανάλια, φυλλάδες, blog) και χτυπούν συντονισμένα μπας και επαναφέρουν το πολιτικό σκηνικό στην πρότερη ελεϊνή κατάσταση όπου εναλλάσσονταν στην εξουσία κατακλέβοντας τον Έλληνα και καταστρέφοντας την Ελλάδα. Είναι γελασμένοι. Είναι πεπερασμένοι.

  8. Σαμαρα,Βενιζελο και λοιποι…ξυπνησαν τα κοροιδα…εχετε πεσει να τον φατε τον Τσιπρα γιατι πολυ απλα βλεπετε οτι ο κοσμος στο προσωπο του βλεπει -ισως- τον ηγετη που δεν εβγαλε ποτε η Ελλαδα.Φοβαστε οτι θα σας ξεσκεπασει για τα καλα ο ΣΥΡΙΖΑ και γιατι χασατε τις καρεκλες σας,που τοσα χρονια αναλογως πως σας συνεφερε τις ανταλλασατε μεταξυ σας…Δεν ξερω αν ο Τσιπρας κανει κατι ουσιαστικο για την χωρα,τουλαχιστον ας τον δοκιμασουμε!! Αφθαρτο προσωπο,χωρις σκανδαλα διαφθορας οπως οι νεοδημοκρατες και οι πασοκτζιδες…τα θυματα σηκωσαν κεφαλι και η ΄΄καριερα΄΄ σας τελειωσε…

  9. Προφανώς μας περνάνε για ηλιθίους και κάφρους. Η καθημερινή προπαγάνδα είναι απίστευτη. Και από σήμερα παρατήρησα ότι εκτός από την λάσπη κατά ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε σε έντονο βαθμό η τρομοκρατία ότι οδεύουμε στην καταστροφή. Πόσο κάφρους μπορεί να μας θεωρούν ?? αναρωτιέμαι … τόσο πολύ υποτιμούν την νοημοσύνημας??

  10. Ολοι εχουμε παρατηρησει οτι οι εκπροσωποι ολων των κομματων εχουν χημηξει στον ΣΥΡΙΖΑ σαν λυσασμενα σκυλια λεγοντας αισχρα ψεματα και με εκχυδαιστικο τροπο!Γιατι?Γιατι θελουν να μας περασουν μια εικονα η οποια ειναι κατα του ΣΥΡΙΖΑ και απλουστατα το κανουν για να κερδισουν ψηφους,επειδη το φοβουνται το ΣΥΡΙΖΑ γιατι ειναι το μονο κομμα που λεει αληθειες και λεει τα πραγματα οπως ειναι!Δεν θα περασει η προπαγανδα τους-ο λαος ΞΥΠΝΗΣΕ!!!

  11. ΑΝ ΟΣΥΡΙΖΑ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛ ΤΗΣ ΤV KAI LYSSANE SA ΘΗΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΨΥΧΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines