Eκλογές με λίστα στις 17 Ιουνίου: πώς φτάσαμε ως εδώ

Ραγδαίες οι εξελίξεις με ορίζοντα τις επαναληπτικές εκλογές 2012 που προγραμματίζονται στις 17 Ιουνίου. Πώς φτάσαμε ως εδώ;

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο αρχηγός της ΝΔ θα συναντήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, χωρίς μεγάλες προσδοκίες. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Είχε άλλωστε ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία “ούτε νεκρός”. Πώς οδηγούμαστε λοιπόν σε νέες εκλογές 2012 στις 17 Ιουνίου;

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Σαμαράς δε θα κρατήσει τρεις ημέρες την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Όλα δείχνουν ότι θα την επιστρέψει νωρίτερα.

Και θα την επιστρέψει γιατί δεν… βγαίνει να σχηματίσει κυβέρνηση. Η ΝΔ κέρδισε μεν τις εκλογές 2012, αλλά το ποσοστό της δεν ξεπέρασε καν το 19%, οι έδρες της είναι 108 και χρειάζεται συμμάχους. Ακόμη κι αν «παγώσει η κόλαση» και τα βρει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πάλι χρειάζονται και έναν τρίτο για να κάνουν κυβέρνηση. Η μόνη λογική επιλογή, μοιάζει να είναι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Αλλά δε φαίνεται διατεθειμένη να παίξει αυτό το ρόλο.

Μοιραία, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιστρέψει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι εκείνος θα καλέσει τον επικεφαλής του δεύτερου κόμματος, τον Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «κυβέρνηση Αριστεράς» αλλά για να το πετύχει αυτό, θα χρειαστεί το ΚΚΕ. Και ο Περισσός έχει ξεκαθαρίσει ότι «τούμπες» (κατά δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα, δεν κάνει. Η εντολή θα πάει στον αρχηγό του τρίτου κόμματος και ούτω καθεξής.

Μοιραία, η νέα προσφυγή στις κάλπες μοιάζει όλο και πιο πιθανή. Δεν αποκλείεται να εκλογές να γίνουν στις 17 Ιουνίου 2012.

Διαβάστε ποιοι εκλέγονται στην Α’-Β’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.