Πανελλήνιες 2012 Ιστορία-Βιολογία Κατεύθυνσης: εκτιμήσεις για αποτελέσματα

Διαβάστε τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2012 στα μαθήματα Ιστορία και Βιολογία Κατεύθυνσης. Ποια η αξιολόγηση των μαθημάτων στις Πανελλήνιες 2012;

Ομαλά κύλησαν σήμερα οι Πανελλήνιες 2012 για χιλιάδες υποψηφίους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε δύο μαθήματα κατεύθυνσης, την Ιστορία και την Βιολογία.

Ιδιαίτερα απαιτητικά και για καλά διαβασμένους μαθητές ήταν τα θέματα των Πανελληνίων 2012 στο μάθημα της Βιολογίας κατεύθυνσης. Τα θέματα στη Βιολογία θετικής κατεύθυνσης ήταν βατά, αλλά απαιτούσαν μακροσκελείς απαντήσεις. Ο εξεταζόμενος όφειλε στα θέματα Γ και Δ να γράψει πολλά, ενώ τα δύο πρώτα θέματα απαιτούσαν συγκεκριμένες απαντήσεις από το βιβλίο και δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Βατά ήταν τα θέματα στην Ιστορία κατεύθυνσης στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2012. Η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων εκτίμησε πως τα θέματα της Ιστορίας ήταν «σαφή, κατανοητά και καλύπτουν μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης». Επισημαίνει, όμως, ότι «τα θέματα οδηγούν τους μαθητές σε μια απομνημονευτική και αναπαραγωγική διαδικασία, αφήνοντας μικρά περιθώρια για κριτική, συνθετική και δημιουργική σκέψη».

Οι Πανελλήνιες 2012 θα συνεχιστούν την Παρασκευή 1η Ιουνίου με τα μαθήματα των Λατινικών Θεωρητικής Κατεύθυνσης, της Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης, της Ηλεκτρολογίας Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Διαβάστε τα θέματα, τις απαντήσεις και τις λύσεις στην Ιστορία Κατεύθυνσης και στη Βιολογία Κατεύθυνσης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!