Δημιουργία Ξανά, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ: Τι θα ψηφίσω

Τι θα ψηφίσω στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012; Ακριβώς 40 ημέρες μετά την 6η Μαΐου καλούμαστε να ξαναπάρουμε τον δρόμο προς τις εκλογές 2012, στο «μνημόσυνο» αυτό της ελπίδας για (συγ)κυβέρνηση.

Σε διάστημα, όμως, περίπου ενός μήνα, τι μπορεί να έχει αλλάξει; Γιατί θα μπορούσε κάποιος να μεταβάλλει την ψήφο του στις εκλογές 2012; Θα έχουμε «νέο δικομματισμό»; Θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ ή η δεξιά «πανστρατιά» θα πάρει τη ρεβάνς; Και τελικά, θα τρέξουμε όλοι την Δευτέρα στα ATM για αναλήψεις δίχως αύριο; Τι λέει το εκλογικό σώμα;

Ο Γιάννης, 35 ετών, εξηγεί γιατί θα ψηφίσει Δημιουργία Ξανά:
Μέσα σε όλο αυτό το συρφετό από κραυγές, εύκολα συνθήματα και ευχολόγια υπάρχει η φρέσκια και ξεκάθαρη θέση της Δημιουργίας Ξανά. Στις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά δεν θα βρεις παροχές, δεν θα βρεις “ισοδύναμα” μέτρα αλλά τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να δημιουργήσουμε ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος που θα παράγει. Στην παιδεία με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και την επιλογή του σχολείου από το γονέα. Στο μικρό και ευέλικτο κράτος που πρέπει να παίζει το ρόλο του ρυθμιστή. Στο συνταξιοδοτικό με τον προσωπικό λογαριασμό σύνταξης. Στον πλήρη διαχωρισμό του κράτους από την ορθόδοξη εκκλησία:

Ο Γιώργος, 37 ετών, εξηγεί γιατί θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ:
ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χωρίς να αντικατοπτρίζει απόλυτα τις πολιτικές απόψεις μου, είναι ένα κόμμα με αριστερές θέσεις και νομίζω πως και η Ευρώπη και η Ελλάδα χρειάζεται μια «αριστερή απόχρωση» διακυβέρνησης μετά από τα τελευταία χρόνια νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με ιδιαίτερα άσχημες επιπτώσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης, και στις 6 Μαΐου ΣΥΡΙΖΑ το έριξα.

Η Νεφέλη, 27 ετών, εξηγεί γιατί παραμένει αναποφάσιστη:
Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα δεν έχω αποφασίσει ακόμη για το τι θα ψηφίσω. Ο λόγος είναι απλός: Δε με πείθει κανένα πολιτικό κόμμα. Μάλλον θα αποφασίσω μπροστά από την κάλπη δια της ατόπου απαγωγής. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα ένα μικρό κόμμα που αν και τα πήγε καλά δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Δεν σκέφτομαι να ψηφίσω το ίδιο, όχι γιατί απογοητεύτηκα, αλλά επειδή θεωρώ ότι πρέπει οι ψήφοι να πάνε στα κόμματα που έχουν πιθανότητες να μπούνε στο Κοινοβούλιο ώστε να υπάρχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη πολυφωνία.

Η Μυρτώ, 32 ετών, εξηγεί γιατί τείνει προς τη Νέα Δημοκρατία:
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αλλά πιθανότατα όμως να καταλήξω σε Σαμαρά, όχι γιατί τον εμπιστεύομαι, αλλά γιατί δεν θέλω με τίποτα ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελένη, 26 ετών, εξηγεί γιατί θα ψηφίσει Δημοκρατική Αριστερά:
Τελικά αποφάσισα να ψηφίσω “Δημοκρατική Αριστερά” όπως και την προηγούμενη φορά, γιατί συμφωνώ περισσότερο με τις θέσεις του κόμματος και γιατί έχει κρατήσει χαμηλούς τόνους όλο αυτό το διάστημα. Κουράστηκα από τα μεγάλα λόγια όλων των άλλων που προσπαθούν ακόμα και τώρα να μας πείσουν πως είναι οι σωτήρες μας…

Η Βιολέττα, 25 ετών, εξηγεί γιατί θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ:
ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσω, για τον Αλέξη ρε γαμώτο! Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα ΚΚΕ, γιατί φοβήθηκα ενδεχόμενη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για να αποδυναμώσουν τη δεξιά.

Ο Γιάννης, 28 ετών, εξηγεί γιατί θα ψηφίσει το Κόμμα Ελλήνων Πειρατών:
Θα συνεχίσω να στηρίζω, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, το Κόμμα Ελλήνων Πειρατών, παρά το μικρό του ποσοστό στις προηγούμενες εκλογές, γιατί με αντιπροσωπεύουν οι απόψεις και οι προβληματισμοί του. Στα σοβαρά προβλήματα (οικονομία, λαθρομετανάστευση) όποιος και να κυβερνήσει δεν θα κάνει τα πράγματα καλύτερα, αυτό είναι σίγουρο. Η ελευθερία στο internet αφορά όλους μας, είναι ελευθερία στην έκφραση και στην άποψη.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τις δημοσκοπήσεις 2012 και όλα τα νεότερα για τις εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.