Εκλογές 2012: οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν την απαγόρευση

Ποια τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων πριν την απαγόρευση για τις εκλογές 2012; Πως κυμαίνεται η μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ;

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η πλειοψηφία των τελευταίων δημοσκοπήσεων για τις εκλογές 2012, που δημοσιεύτηκαν λίγες ώρες πριν ισχύσει η απαγόρευση της δημοσιοποίησής τους, δηλαδή 15 ημέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, δύσκολα ένα κόμμα από μόνο του θα μπορέσει να κατακτήσει την αυτοδυναμία, κάτι που σημαίνει ότι μετεκλογικά θα πρέπει να υπάρξουν συμπράξεις κομμάτων ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστά από 23,9% (MARC) μέχρι 26,5% (VPRC, RASS), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστά από 22,5% (MRB) μέχρι 31,5% (Public Issue σε εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου). Πάντως και τα δύο κόμματα καταγράφουν άνοδο έναντι των ποσοστών που συγκέντρωσαν στις εκλογές.

Οι ίδιες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2012 δείχνουν τα υπόλοιπα κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή να καταγράφουν απώλειες, με το μεγαλύτερο πλήγμα να δέχονται το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Η Χρυσή Αυγή δείχνει να περιορίζει τα ποσοστά της, ενώ πτώση φαίνεται ότι σημειώνει και το ΠΑΣΟΚ, που σε ορισμένες δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι διατηρεί την εκλογική του δύναμη και σε μία (ΚΑΠΑ REASEARCH) δείχνει να λαμβάνει μόλις 9,9%. Τα ποσοστά της διατηρεί η Δημοκρατική Αριστερά.

Εντυπωσιακό πάντως προβάδισμα στην παράσταση νίκης διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, ακόμη και στις δημοσκοπήσεις που δίνουν την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις περισσότερες μετρήσεις, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα.

METRON ANALYSIS: Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1, προηγείται η ΝΔ με 22,7%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 22%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,2%, η ΔΗΜΑΡ με 6,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,4% και η Χρυσή Αυγή με 3,9%.

Κάπα Research: Πρώτη η ΝΔ με 26,1%

Όπως προκύπτει από τη Δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύσαν «Τα Νέα», πρώτη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με διαφορά 2,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά, πρώτη έρχεται η ΝΔ με 26,1%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,6%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με μόλις 9,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,7%, πέμπτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7%, έκτη η Χρυσή Αυγή με 5,1% και έβδομη η Δημοκρατική Αριστερά με 4,4%.

Rass: Προβάδισμα της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη και στη δημοσκόπηση της Rass για τις εκλογές 2012 για τον «Ελεύθερο Τύπο», καταγράφοντας προβάδισμα 2,3%.Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 26,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,8%, το ΚΚΕ 5,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,4% και η Χρυσή Αυγή 3,6%.

Βαρόμετρο Public Issue: Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με παράσταση νίκης στη ΝΔ και επτακομματική Βουλή δείχνει η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31,5%, ενώ δεύτερη έρχεται η ΝΔ με 25,5%. Τρίτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 13,5% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 7,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ συγκεντρώνουν 5,5%, ενώ η Χρυσή Αυγή υποχωρεί στο 4,5%.

Pulse: Απόλυτη ισοπαλία

Απόλυτη ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έδειξε η δημοσκόπηση της Pulse για τις εκλογές 2012 για το Ποντίκι. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν ποσοστό 24,5%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, η Δημιουργία Ξανά με 2,5%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 6%.

VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκτίμηση εκλογικής επιρροής

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα σε εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού Επίκαιρα. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% έναντι 26,5% της Νέας ∆ηµοκρατίας. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5% και η Δημοκρατική Αριστερά επίσης με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

Διαβάστε τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της Public Issue και της Rass για τις εκλογές 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.

13 Σχόλια

  1. ΖΗΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ!!ΖΗΤΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ??…..
    ΓΙΩΡΓΟΣ

  2. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΥΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΗΘΙΚΟ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ “ΑΡΙΣΤΕΡΟ” ΚΟΜΜΑ. ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
    ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΠΟΛΥ Κε ΚΟΥΒΕΛΗ
    ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ …

  3. Ρε Υλα γραφεις γραφεις ενα καρο μαλακιες!δε βαριεσαι?και στο τελος αποκαλεις τον σαμαρα τον αποστατη τον προδοτη τον κολοτουμπα που δεν υπηρετησε καν την πατριδα του πατριωτη!!!πλακα κανεις η βλαμενος εισαι? ελα στα συγκαλα σου πουλακι μου αντε μπραβο διοτι βλεπω να σε δενουνε!!!

  4. exo psifisi ke nea dimokratia ke pasok ke laos teleytea psifisa kameno den moy arese to thema me tin epistoli gi ayto telos ke aytos tora malon siriza xirotera apo oti exoyn kani ayti poy mas kivernisan tosa xronia den nomizo na ginoyn ta pragmata tha dokimaso

  5. Μόνη λύση κατά την γνώμη μου είναι κατ’ ελάχιστο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ. Έθνική, αντιπροσωπευτική του συνόλου σχεδον του ελληνικού λαού, ΟΛΟΙ συνυπεύθυνοι, αξιόπιστος συνομιλητής των Ευρωπαίων, με επιτέλους -καιρός ήταν- ΙΣΧΥΡΟ αριστερό προφίλ.
    Να συγκεντρωθεί επιτέλους ο λαός στην πραγματικότητά του και πως θα την βελτιώσει όντας ίσυχος πλέον αφού τις διεκδικήσεις του θα τις αναλάβει -επάξια πιστεύω- η αριστερή συνιστώσα της κυβέρνησης.
    …αν αυτό απαιτεί στα συμβούλια και τις επιτροπές οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση να φαγόνωνται μέχρις εσχάτων…

    ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΗ…

    …γι’ αυτό τους χρυσοπληρώνουμε και αυτή είναι η δουλειά τους. Να παράγουν εφαρμόσιμη πολιτική, να βρίσκουν ισορροπίες και χρυσές τομές εκεί που στην πρώτη ματιά δεν υπάρχουν…

    …και αν δεν μπορούν ας λιώσουν, ας πεθάνουν προσπαθώντας…

  6. Α ΞΕΧΑΣΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΥΛΑ:
    ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! (ΚΟΙΝΩΣ ΚΟΤΑ)
    ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΔΙΟΓΕΝΗΣ…ΚΑΪΛΑΣ

  7. ΥΛΑ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΨΩ…
    ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΪΛΑΣ!
    ΤΩΡΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΑΨΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ “ΦΙΛΟΣΟΦΟ”, “ΕΛΥΤΕΙΟ”, “ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΜΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ!!!”, ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΟΥΛΗ ΣΟΥ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΤΗ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ ΦΙΓΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΝΙΚΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗ!!!

  8. Μπράβο στον που γραφει ορισμένα πράγματα με αιτιολογική ανάλυση. Δεν εχει σημασία αν συμφωνει καποιος μαζι του η διαφωνεί, η ουσία ειναι οτι θα πρεπει να μιλαμε με επιχειρηματα και οχι με συνθηματικα πυροτεχνήματα οπως ο κ. που μιλα για σωτήρες. Φιλε δεν υπαρχουν στην πολιτικη τετοια ατομα. Τον εαυτο τους και την εξουσια κοιταζουν και ταζουν αξοδευτα όλοι.

  9. Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡ, ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!!

  10. ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ¨ΠΑΕΙ¨ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ .ΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ?ΖΗΤΑΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟ.ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΚ ΑΝ ΟΧΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  11. Από τη μία πλευρά η αριστερά.
    Που ποτέ δε ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη που διέπραξε στο παρελθόν υπηρετώντας μια ουτοπία. Επικίνδυνη.
    Που όλα αυτά τα χρόνια περιορίστηκε στο 6% της από τη μεταπολίτευση και μετά, γιατί ο ελληνικός λαός ποτέ δε θα μπορούσε να επιβιώσει σε καθεστώς κλειστών συνόρων και κουπονιών.
    Μονάχα που η σημερινή αριστερά άλλαξε μανδύα και κάλυψε κάτω από αυτόν τις αντιδημοκρατικές της αντιλήψεις.
    Με μπροστάρηδες εκείνους με έντονη την αλαζονεία στο βλέμμα και τις κινήσεις, που καβάλησαν ανάποδα το άλογο και τρέχουν…
    Χωρίς πρόγραμμα. Ή μάλλον με ένα πρόγραμμα υπό διαρκή αναθεώρηση. Ακριβές δείγμα για τον τρόπο που θα κυβερνήσουν-αν ποτέ…
    Με διαρκείς αναθεωρήσεις, αλλαγές και συμβιβασμούς-οι ασυμβίβαστοι!- ενώπιον των προβλημάτων και της κατακραυγής που συναντούν στις δηλώσεις τους.
    Με εκείνους οι οποίοι καταδεικνύοντας το ήθος τους επέδειξαν ασέβεια προς το όνομα Παπανδρέου, ειρωνευόμενοι και απαξιώνοντας τους ίδιους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που τους ψήφισαν.
    Και που αυτή τη φορά δε θα ξανακάνουν το ίδιο λάθος.
    Γιατί ο άνθρωπος που δε σέβεται την ιστορία ενός κόμματος, τον ιδρυτή του, δε σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό.
    Και αυτό κάθε άλλο παρά ίδιον ενός μεγάλου ηγέτη είναι…
    Από την άλλη πλευρά ο Καμμένος.
    Που έρχεται να διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας, στηρίζοντας εκείνους που παρασάγγες τον χωρίζουν από τις απόψεις τους.
    Που ίδρυσε κόμμα και επιτίθεται λυσσαλέα εναντίον της ίδιας της ποαράταξης που υπηρέτησε τα προηγούμενα χρόνια και τον ανέδειξε, νεαρό όντα, ενθουσιώδη και παρορμητικό, μαϊντανό των εκπομπών του Μάκη, με ιδέες που ούτε ο ίδιος γνωρίζει τον τρόπο να τις εφαρμόσει. Που ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός και θριαμβολογεί με το 7% του που όλο και μειώνεται, προσπαθώντας να πατήσει πάνω στην οργή ενός λαού για να κάνει κακό στην παράταξή του, λησμονώντας πως η ψήφος της οργής έχει διάρκεια τόση όση και η αιτία που την προκάλεσε…
    Και από την άλλη ο Σαμαράς.
    Ένας άνθρωπος ο οποίος αγωνίστηκε για το όνομα της Μακεδονίας μας.
    Με ένα κράτος και ένα λαό σλάβικης καταγωγής που ισχυρίζονται ότι είναι Μακεδόνες και διεκδικούν το όνομά της. Κανένας δε βρέθηκε να τους πει όλα αυτά τα χρόνια πως οι Μακεδόνες ομιλούσαν και την ελληνική γλώσσα. Έγραφαν σ’ αυτήν. Αν λοιπόν θεωρούν τον εαυτό τους απόγονό τους, τότε δεν έχουν παρά να ιδρύσουν ελληνικά σχολεία στο κράτος τους, να εκμάθουν στα τέκνα τους την ελληνική , να αποκτήσουν την ελληνική συνείδηση των Μακεδόνων και τότε βεβαίως θα τους θεωρήσουμε κι εμείς Έλληνες αδελφούς μας, αφού Έλλην δε νοείται μονάχα εκείνος που περιορίζεται στο γεωγραφικό χώρο της πατρίδας μας, αλλά και όποιος αισθάνεται Έλλην στην ψυχή και το φρόνημα, ομιλεί την ελληνική και είναι έτοιμος να θυσιάσει τον εαυτό του για το καλό αυτής της πατρίδας.
    Κανένας σκεπτόμενος Έλληνας,κανένας πατριδολάτρης Έλληνας, δε θα επιτρέψει σε φένακες και σαλάκωνες να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο. Κανένας δε θα αφήσει την τάλαινα αυτή πατρίδα έρμαιο στα πειράματά τους.
    Κανένας δε θα επιτρέψει να γυρίσουμε σε εποχές που μόνο προβλήματα, πόνο και πένθος συσσώρευσαν σ’ αυτόν τον τόπο.
    Με το μέλλον των παιδιών μας δεν επιτρέπεται να πειραματιζόμαστε.
    Με την Ελλάδα που αγαπήσαμε και αγωνιστήκαμε να τη δούμε ελεύθερη, δημοκρατική και ισότιμο μέλος μιας Ευρώπης που ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής οραματίστηκε και αποδέχτηκε μέχρι και ο αριστερόστροφος Ανδρέας.
    Όσοι ψηφίσατε Χρυσή Αυγή από αντίδραση, Έλληνες πατριδολάτρες εθνιστές, ήλθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να θέσετε πάνω από την οργή σας την Πατρίδα.
    Όσοι ψηφίσατε Καμμένο, γιατί στο πρόσωπό του είδατε έναν οραματιστή και απογοητευτήκατε, έχετε τη δυνατότητα να επανορθώσετε στις 17 Ιούνη.
    Εμείς οι Έλληνες του Μακρυγιάννη εμπιστευόμαστε τη σοβαρότητα.
    Την περηφάνια. Την αγωνιστικότητα.
    Τους φιλοσόφους κυβερνήτες, που ο Πλάτωνας ύμνησε.
    Τους διάφανους Έλληνες σαν τις ελύτειες ιδανικές μορφές.
    Ψηφίζουμε Αντώνη Σαμαρά.
    Ψηφίζουμε Ελλάδα.

  12. περιμενετε ψευτοδημοσκοποι λιγες ακομη μερες και θα δειτε που θα παει το πακετο Ν.Δ.+ΠΑΣΟΚ.

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines