Λονδίνο 2012: Μπιν, Μποντ, Πόπινς και τελετή έναρξης για κλάμματα [video]

Φωτογραφίες και βίντεο από την πιο ρηχή τελετή έναρξης για Ολυμπιακούς Αγώνες τα τελευταία χρόνια, το Λονδίνο 2012.

Εντυπωσιακά επιφανειακή και ρηχή χαρακτηρίστηκε η τελετή έναρξης του Λονδίνο 2012, καθώς κατά κοινή ομολογία απέτυχε να αγγίξει το συναίσθημα και δεν είχε συνοχή.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνο 2012 ξεκίνησε με το πώς μόλυναν τον κόσμο στη βιομηχανική επανάσταση. Οι Άγγλοι θέλησαν να μας το δείξουν μετατρέποντας το πράσινο αγγλικό λιβάδι σε βιομηχανικό “ντουμάνι” μέσα σε ένα κάκιστα σκηνοθετημένο σκηνικό.

Η τελετή έναρξης του Λονδίνο 2012 συνεχίστηκε με τον Τζέιμς Μπόντ που πήδηξε με αλεξίπτωτο μαζί με την βασίλισσα της Αγγλίας! Ακολούθησε το μεγάλο καμάρι των Άγγλων, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με δεκάδες άρρωστα παιδάκια που βλέπουν εφιάλτες με την Κρουέλα Ντε Βιλ και τον Χάρι Πότερ και τελικά έρχεται η.. Μαίρη Πόπινς να τα σώσει! Ενώ δεν έλειψε το βρετανικό χιούμορ με τον Μίστερ Μπιν να σατιρίζει το κορυφαίο μουσικό δημιούργημα του μεγάλου Έλληνα Βαγγέλη Παπαθανασίου “Δρόμοι της Φωτιάς” .

Στην τελετή έναρξης μάθαμε πάντως ότι Άγγλοι διαχρονικά ενδιαφέρονται μόνο για το πού θα βγουν το Σαββατόβραδο, ενώ εντυπωσιαστήκαμε από το γεγονός οτι τις δεκαετίες του ’70 και ’80 αντάλλασσαν μηνύματα με κινητό και status στο facebook χορεύοντας πάνκ και ραπ. Οι Άγγλοι ξέχασαν φυσικά να προβάλλουν πώς κατακρεούργησαν τον Παρθενώνα κλέβοντας τα Μάρμαρα.

Ένας απίστευτος αχταρμάς χωρίς κανένα πολιτισμικό στοιχείο και καμία εθνική ιδιαιτερότητα.

Ειλικρινά δεν περίμενε κανείς στο Λονδίνο 2012 κάποια τελετή έναρξης που θα μιλούσε στην ψυχή των ανθρώπων, αλλά τόσο ρηχή τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων χρόνια είχαμε να δούμε. Φυσικά, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με την κινεζική του 2008, ενώ κάθε σκέψη για σύγκριση με την ελληνική τελετή έναρξης του 2004 είναι προσβλητική.

Δείτε βίντεο από την τελετή έναρξης του Λονδίνο 2012:
http://www.youtube.com/watch?v=FHecBJQV_7M

Το χάος που χωρίζει την Αθήνα 2004 από το Λονδίνο 2012 είναι… ανυπέρβλητο. Ας δείξουμε στους Άγγλους πώς οργανώνουν μια τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων που θα μείνει στη ιστορία:

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 και τις εντυπώσεις από την τελετή έναρξης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.

21 Σχόλια

  1. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΥ.

  2. Emena den mou exwsan kanena skalistiri, alla siga mei mou ‘statheikan’
    ksenoi einai gia mena, gia na to topothetisw evgenika kai episeis agenois en genei kai den to paradexonte, to metafrazoun ws eilikrinia, alla tous pianei eilikrineia mono gia allous.
    (siga mei sou dwsoun kati an den einai sigouroi oti tha paroun to katapetasma pisw)

  3. χαμενος κοπος των αγγλων…τι ηθελαν να δειξουν με αυτην τη διοργανωση οτι εχουν πολιτισμο,ιστορια,κλπ.?ε δεν το εχουν…καλα θα κανουν ομως να σεβονται τους ελληνες και την ελλαδα γιατι εμεις δωσαμε τα φωτα του πολιτισμου και οι ολυμπ.αγωνες απο αρχ.ολυμπια ξεκινησαν κι οχι απο ρωμη για να καταληξουν “σπιτι” τους λονδινο.μην τρελλαθουμε…ας διαβασουν λιγακι ιστορια και μετα να διαδιδουν κακιες και πικροχολα σχολια κατα της ελλαδας…ελεος.θα επρεπε να μας αναφερει ο προεδρος της ολυμπ.επιτροπης ποτε θα μας επιστρεψουν τα μαρμαρα του παρθενωνα..κι οχι μπλα μπλα μπλα…ασχετα….αν δεν υπηρχε και η μουσικη β.παπαθανασιου…τι αλλο θα ακουσουμε!!αντε να παμε να δουμε καμια ταινια να ηρεμησουμε και να διασκεδασουμε γιατι η συγκεκριμενη τελετη ηταν για υπνο!!!καληνυχτα…

  4. Ts, tous egglezous den tous noiazei en genei ei koultoura an thelete na ksetere, ekeino pou tous noiazei (tous poio eksypnous apo aftous) einai ta lefta, gi’ afto ekanan tis apoikies kai to isxyro naftiko, oxi for achievement ei gia na ofeleisoun tein anthrwpoteita, stein ergatikei tous taksei aresoun oi sapounoperes, pou anaparagoun tous eaftous tous.
    (episeis ei ergatikei tous taksei, den exei epithymia na ginei mesea, ekeino pou theloun einai na ginoun plousioi).

  5. Όχι Μελίνα, λυπάμαι πολύ, αλλά αυτό δεν τα λέει όλα. Αυτό που λες δείχνει απλά ότι συνηθίζουμε να βλέπουμε μόνο ό,τι μας συμφέρει γιά να νοιώθουμε εμείς καλύτερα. Την ειρωνία που έχω δει και νοιώσει από Έλληνες, δεν την ένοιωσα ποτέ από Άγγλους – παρεπιπτόντως μένω στο Λονδίνο 19 χρόνια. Όσο με συμπαραστάθηκαν οι λεγόμενοι “κρύοι” Άγγλοι δεν με συμπαραστάθηκε ποτέ κανένας στην γεννέτηρα πατρίδα μου, δυστυχώς. Φυσικά υπάρχουν απολίτιστοι, όπως άλλωστε και παντού. Ας μην κάνουμε όμως διακρίσεις σύμφωνα με το πού γεννήθηκε κάποιος, αλλά σύμφωνα με τον χαρακτήρα του. Κι αν δεν μας άρεσε η έναρξη των ολυμπιακών αγώνων, δεν νομίζω ότι αυτό μας δίνει κανένα δικαίωμα να βρίζουμε ολόκληρο λαό. Ούτε άκουσα ποτέ εδώ στην Αγγλία κανέναν να βρίζει και να κοροιδεύει τους Έλληνες γιά την τωρινή οικονομική τους κατάσταση – το αντίθετο μάλιστα. Γι’ αυτό με λυπεί ιδιαίτερα να διαβάζω τέτοια πικρά σχόλια…

  6. Οι Άγγλοι μας απέδειξαν ότι πράγματι είναι χαζοί και απολίτιστοι. Τέτοιες γελοιότητες και τόσο κιτσαριό δεν το πρείμενα από αυτούς. Εμείς σαν έλληνες είχαμε προβάλει όλη την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Οι Κινέζοι από την άλλη επικεντρώθηκαν και στην τεχνολογία που έχουν και μπράβο τους. Μπορεί να περνάμε δύσκολα και το παρόν να είναι πολύ στατικό αλλά αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να μας κακολογεί γι’αυτό. Όχι δεν είναι όλοι οι άγγλοι βρομιάριδες αλλά είναι είρωνες, χωρίς να έχουν το δικαίωμα. Όσο για την ιστορία τους, την βλέπουμε στα μουσεία τους που εκεί όλα σχεδόν τα εκθέματα είναι από άλλους πολιτισμούς. Αυτό τα λέει όλα.

  7. ΩΡΑΙA ΒΛΑΚΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΡΕΣΤΕ ΟΛΟ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ . ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΒΓΛΕΤΕ ΣΕ DVD ΓΙΑΤΙ ΟΠΕΙΟΣ ΤΗΝ ΑΓΩΡΑΣΕΙ ΘΑ ΚΟΙΜΕΙΘΕΙ ΟΠΟΣ ΕΓΩ .ΕΕΕΕΕ!!!!ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΟΣΑ ΜΕΤΑΛΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΑΓΓΛΕΙΑ ΘΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ. ΠΑΜΕ ΕΛΑΔΑΡΑ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!

  8. Ισχύει ότι οι Ολυμπιπακοί Αγώνες κόστισαν πολλά στην Ελλάδα και “φάγανε” πολλοί και χρεωθήκαμε ακόμα περισσότεροι και το κυριότερο δεν έμεινε σχεδόν τίποτα… πάντως αν ένας που δικαίως πήρε (όσα και να πήρε) γιατί τα άξιζε ήταν ο Παπαϊωάννου

  9. Μάλλον ξεχνάμε κάτι. Οι ολυμπιακοί αγώνες είναι οι αγώνες και όχι η έναρξη, η οποία είναι μία παράσταση-τσίρκο και τίποτε άλλο. Αν σας αρέσει το τσίρκο, αρχίστε να κάνετε ηλίθιες συγκρίσεις αν το ελληνικό τσίρκο ήταν καλύτερο από το κινέζικο ή το αγγλικό.
    Και γιά όσους-ες περίμεναν ΚΑΘΕ ολυμπιακή έναρξη να δείχνει την ιστορία λαών, σας προτείνω να βλέπετε σε replay όποια τελετή σας άρεσε από το παρελθόν, εμπλουτισμένη με μπόλικη ιστορία. Άλλοι λαοί έχουν ιστορία και δεν έχουν παρόν, άλλοι ακριβώς το αντίθετο. Προσοχή: ΔΕΝ παίρνω το μέρος κανενός λαού, αλλά ας δούμε τα πράγματα όπως είναι. Θα θέλαμε να μας κοροιδεύουν όλοι οι ‘ξένοι’ γιά το ότι δεν έχουμε σημαντικό παρόν και απ’ ό,τι δείχνουν οι σημερινές καταστάσεις κανένα μέλλον; Αν πιστεύουμε διαφορετικά, κοροιδεύουμε τον εαυτό μας και κανέναν άλλον.
    Αντί να κάνουμε πικρόχολα σχόλια, καλύτερα να ρίξουμε μιά ματιά στον καθρέφτη και να κοιτάξουμε να γίνουμε καλύτεροι. Και δεν είναι όλοι οι άγγλοι μέθυσοι και βρωμιάρηδες, Ηλιάνα, όπως δεν είναι όλοι οι έλληνες τεμπέληδες και ρατσιστές.

  10. ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

  11. ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΑΝΟΥΣΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΑΠΛΑ ΑΦΩΝΟΣ..

  12. ΜΑ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ? ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΙ ΟΙ ΜΕΘΥΣΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (ΠΑΛΙΑ ΟΜΩΣ ) ΒΕΒΑΙΩΣ!!

  13. Δεν μας έδειξαν στο θέμα της βιομηχανικήσ επανάστασης,τα παιδάκια που τα έβαζαν να δουλεύουν στα ανθροκοριχία.Το μεγαλύτερο κιτσαριό που έχω δει.

  14. KARAKITSARIOOOO !!!!! OI AGGLOI DEN EIXAN TPT NA PROBALLOUN APO TON POLITISMO THS XWRAS TOYS !!! TOUNANTION PROEBALLAN ENA GYFTARIO ME KINHMATOGRAFIKOYS HRWES K AGGLOYS TRAGOYDISTES!!! GOUSTO MHDEN K POLITISMOS MHDEN EPISHS!!!! APARADEKTO POU DEN EGINE KAMIA ANAFORA STHN PRIGKIPISSA DIANA POY H FILANTHRWPIKH THS DRASH EMEINE STHN ISTORIA K SYNADEI APOLYTA ME TO OLYMPIAKO PNEYMA !!

  15. Ένα σαχλό πανηγύρι που περισσότερο με έναρξη Eurovision έμοιαζε παρά με έναρξη Ολυμπιακών Αγώνων.

Comments are closed.

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines