Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Μάρας αποκλείστηκε, ποιοι προκρίθηκαν

Πώς αποκλείστηκε ο Βλάσσης Μάρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 και ποιοι Έλληνες αθλητές προκρίθηκαν στην επόμενη φάση;

Οι Έλληνες αθλητές ρίχνονται σήμερα στη «μάχη» των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 και οι πρώτες επιτυχίες, αλλά και αποτυχίες είναι γεγονός. Ξεχωρίζει η αποτυχία του Βλάσση Μάρα να προκριθεί, καθώς το άγχος -για άλλη μια φορά- τον λύγισε.

Πρώτη, η Κρίστελ Βουρνά προκρίθηκε στους ημιτελικούς των 100μ. πεταλούδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 του Λονδίνου. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε έκτη στην τέταρτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με επίδοση 58.74 και πήρε το 16ο και τελευταίο εισιτήριο για τους βραδινούς (21:40) ημιτελικούς. Στη συνέχεια η Ινγκε Ντέκερ, που είχε προκριθεί 10η, απέσυρε τη συμμετοχή της από τα ημιτελικά, προφανώς για να επικεντρωθεί στα 4Χ100μ. ελεύθερο, όπου η Ολλανδία θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέχει από το Πεκίνο. Έτσι η Βουρνά είναι πλέον 15η και θα κολυμπήσει στη δεύτερη ημιτελική σειρά, στην όγδοη διαδρομή, ενώ “ευνοημένη” από αυτή την εξέλιξη ήταν η Καναδή Κατερίν Σαβάρ, η οποία είχε καταταγεί 17η και μπήκε «από το παράθυρο» στους ημιτελικούς.

Από την άλλη, ο Δρυμωνάκος δεν κατάφερε να προκριθεί στα 400μ. μικτής ατομικής, καθώς έκανε χρόνο 4:17:04 και κατετάγη έβδομος στη σειρά του, μένοντας εκτός τελικού. Ο Έλληνας αθλητής κολύμπησε στην ίδια σειρά με τον Αμερικανό πρωταθλητή, Μάικλ Φελπς, ο οποίος κατετάγη πρώτος, με χρόνο 4:13:33, αλλά προκρίθηκε οριακά στον τελικό, με τον όγδοο καλύτερο χρόνο.

Και ο Παναγιώτης Σαμιλίδης αποκλείστηκε από τους ημιτελικούς των 100μ. πρόσθιο της κολύμβησης, στους Αγώνες του Λονδίνου. Ο 19χρονος πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης διένυσε την απόσταση στους προκριματικούς σε χρόνο 1:01.20, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν επαρκής για να του δώσει ένα από τα 16 «εισιτήρια» για τους βραδινούς (22:30) ημιτελικούς, καθώς τον έφερε στην 22η θέση.

Οι αδελφοί Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας προκρίθηκαν στα ημιτελικά του αγωνίσματος της δικώπου άνευ πηδαλιούχου, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 1 Αυγούστου. Οι Έλληνες αθλητές κατετάγησαν τρίτοι στην 3η προκριματική σειρά, με επίδοση 6 λεπτά 21.46΄΄. Πρώτοι στη σειρά τους τερμάτισαν οι Βρετανοί Τζορτζ Νας, Ουίλιαμ Σατς (6:16.58) και δεύτεροι οι Ιταλοί Νικολό Μορνάτι, Λορέντσο Καρμποντσίνι (6:18.33). Σε αγώνα ρεπεσάζ, την προσεχή Δευτέρα (30/7), θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά και τα πληρώματα των Σερβίας, Ουγγαρίας, ΗΠΑ και Γερμανίας.

Πολύ μακριά από τον τελικό της σκυταλοδρομίας 4×100 ελεύθερο γυναικών έμεινε η ελληνική ομάδα. Η τετράδα αποτελούμενη από τις Νόρα Δράκου, Νέρι Νιανγκουάρα, Κριστέλ Βουρνά και Θεοδώρα Γιαρένη τερμάτισε όγδοη στη δεύτερη προκριματική σειρά με 3:45,55 (3:42,09) ήταν η καλύτερή τους επίδοση. Πρώτη στη σειρά τους ήταν η Αυστραλία με 3:336,34.

Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσει και ο Γιάννης Ταμουρίδης στον αγώνα αντοχής της ποδηλασίας δρόμου. Αυτή είναι η πρώτη του εμφάνιση στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση και στόχος του είναι μία αξιοπρεπής εμφάνιση.

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στον τελικό ο Τσολακίδης. Στο δίζυγο του προκριματικού γύρου της Ενόργανης Γυμναστικής, ο Βασίλης Τσολακίδης συγκέντρωσε 15.466 βαθμούς και βρίσκεται στη 2η θέση και άρα πολύ κοντά στο να προκριθεί στον τελικό του οργάνου.

Άτυχος στάθηκε ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο. Ο 29χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε εξαιρετικά σε ένα πρόγραμμα με υψηλό βαθμό δυσκολίας, όμως μία πτώση του στέρησε την πρόκρισή τους στον τελικό (14.300).

Η κατάταξη των δύο εκπροσώπων της Ελλάδας θα γίνει γνωστή αργά το βράδυ οπότε αναμένεται να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους και οι αθλητές των χωρών που συμμετέχουν στο τρίτο γκρουπ.

Τέλος, οι ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώνονται αργά το βράδυ (στις 23:00 ώρα Ελλάδας), με τον παρθενικό αγώνα της Βίκυς Αρβανίτη και της Μαρίας Τσιαρτσιάνη στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ. Το «γαλανόλευκο» δίδυμο αντιμετωπίζει τις Κουν/Ζούμκερ από την Ελβετία, στο ξεκίνημα των ομίλων, και με νίκη θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Διαβάστε το πρόγραμμα Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 και δείτε σε ποιότητα HD live streaming των Ολυμπιακών Αγώνων 2012.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!